<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

11.10.2005

Jöleli İrmik Tatlısı

Evet... Sonunda kurtuldum.

Salı günü tezimi sundum ve artık kendime daha çok vakit ayırabileceğim. Tabii ki bu, mutfak ve site ile daha çok ilgilenebilmem anlamına da geliyor.


Bir süredir aralarda yapılan yemeklerin resimleri çekildi. Şimdi sıra tariflerin yazılıp sizler ile paylaşılmasında.


Jöleli irmik tatlısı ile başlayayım. Bu tatlı bayram için yaptığım tatlı idi. Bu sefer evde bitkisel jöle kalmadığı için, bu kısmı Lezzetin İzinde sitesinden aldığım tarif ile yapmayı denedim.

Meyva suyu olarak da evde bulunan çilek çayını kullandım. Jölenin rengi istediğim kadar koyu olmasa da şirin bir pembelik kattı tatlıya. Bir de meyva suyu gibi şekerli olmadığı için daha çok şeker kullanmama neden oldu.

Malzemeler ve yapılışı şöyle;

Jöle-Pelte
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4-5 yemek kaşığı şeker (ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 bardak meyva suyu
İrmik Tatlısı (Pıtırcığın irmik tatlısı tarifine epey yakın)
  • 8 kaşık irmik
  • 10-13 kaşık şeker
  • 1 litre süt
  • Yarım paket vanilya
Jöle kısmı için tüm malzemeler tencereye konulup kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika karıştırılmaya devam edilir. Islatılmış kalıba dökülür.

İrmik tatlısı için bütün malzemeler tencereye konulup kaynatılır. Koyu puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Hazır jöle kullanılacak ise ıslatılmış kalıba, buradaki jöle tarifi kullanılacaksa daha önceden kalıba dökülüp soğutulmuş jölenin üzerine dökülür.

Genel olarak sütlü tatlılarda, tatlının kalıptan kolay çıkmasını sağlamak amacıyla tatlı kalıba dökülmeden önce kalıbı su ile ıslatmakta fayda var.

4 Yorum:

At 10/11/05 14:25, Blogger Nazan ...

tebrikler:)darisi butun master veya doktora yapan arkadaslarin basina insallah..Tatlin yine cok guzel gorunuyor.ellerine saglik..

 
At 10/11/05 14:46, Blogger Pitircik ...

Tebrikler, obur kedicik:)Darisi bizim de basimiza...Pastan harika gorunuyor. Umarim tatma firsatim da olur:))

 
At 10/11/05 21:59, Blogger Pitircik ...

Bu tarif ile hep kullanmak istedigim ama icinde jelatin oldugu kacindigim jole yapimini da ogrenmis oldum. Cok isime yarayacak, sagol:)

 
At 11/11/05 02:09, Blogger nihan ...

Tebrik ederim obur kedicik. Böyle tatlıları çok beğeniyprum irmik talısının üzerine jöle hazırlamak çık iyi fikir.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter