Salçalı Kurabiye
Ablacığımın hediyesi '' Oktay Usta'yla Lezzet Yolculuğu'' kitabından denediğim ilk tarif. Tarifteki un ve yağ miktarlarını değiştirdım. Katı yağ yerine zeytin yağı kullandım. Çayın yanında afiyetle yenecek, baharatlı kurabiyelerim oldu. Tıpkı Türkiye'de pastaneden aldığımız kurabiyeler gibi...
Malzemeler:
- 1 su bardağı zeytin yağ (orjinal tarifte 250 gr. tereyağ kullanılıyordu)
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Aldığı kadar un (orjinal tarifte 5 su bardağı un kullanılıyordu)
- Çörek otu
Yapılışı:
Yumurtamızın beyazı, yoğurt, salça, tuz- kırmızı biber ve zeytin yağımızı iyice karıştırıp, hamur kabartma tozu ve aldığı kadar un ekliyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlıyoruz. Kurabiyelerimizi yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp, çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 (375) derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
ELMALI TART

Modası geçmeyen, tadı hiç eskimeyen tatlardan birtanesi de bence “Elmalı Tart”. Türkiye'de annelerimizin günlerde yaptıkları elmalı tart ile Amerika'da tüm marketlerde satılan elmalı tartın tatları birbirinden biraz farklı. Hangisi daha lezzetli derseniz ben ikisinin de tadına bayılıyorum ;) Annemin tarifi olan bu tatlıyı ancak misafirden misafire pişirebildiğimden çoğu zaman tatlı krizim tuttuğunda marketlerdekiler imdadıma yetişir.
Genelde büyük tepside pişirilen bu tarifi bu sefer herkese özel, küçük tekli kalıplarda pişirip servis yaptım. Sanırım daha şık durdu…
Tart Hamuru İçin :3 kaşık yoğurt
3 kaşık şeker
250 gram sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yoğurt, şeker ve sıvı yağ karıştırılır. Kabartma tozu ve un eklenip, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
Elmalı Sos için3 adet orta boy elma
1 su bardağı seker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 kaşık tarçın
Elmalar rendelenir ve içine şeker, ceviz, tarçın eklenerek suyu kalmayıncaya kadar pişirilir.
Tart hamurundan bir parça hamur daha sonra üzerlerine süs yapabilmek için bir kenara ayrılır.Hamurdan koparılan parçalar küçük kek kalıplarına yerleştirilir. Daha önce ayırdığımız hamurlardan da üstlerine sepet şeklinde süs verilir. 375(F) derece fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirilir.
Elmali tartlar (12 porsiyon) tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun..
6 Yorum:
Aysegulcum ellerine saglik.
Bu kurabiyeyi acili yapsakda heralde oldukca lezzetli olur..
Bu arada bu postu oyle bekledik ki bir an once denenmeyi hak etti galiba:)
Canimmm cok guzel gorunuyor kurabiyelerin, ensonunda post edebildik ama bu sefer de altta kalmis neden acaba? Ellerine saglik pitircigim doktor adayim:)
Denedim, cok hos oldu. Sagol Pitircik.
Afiyet olsun, Obur Kedicik:) Ellerine saglik.
ellerinize saglik - cok lezzetli görünüyor - Aufsteller cok begendi
Kundenstopper herkesi selamliyor - ve herkese mutfak sanatinda basarilar diliyor - Kundenstopper hosca kalin diyor
Yorum Gönder
<< Ana Sayfa