<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

5.17.2006

Portakallı Kurabiye

Portakal aromalı hafif ve lezzetli bir kurabiye... Orijinal tarifte* margarin kullanılıyordu. Sıvı yağ ile deneyince acı badem kurabiyesi görüntüsünde ve yumuşaklığında bu kurabiyeler ortaya çıktı. Ölçüleri verdiğim fincan cup olarak tabir edilen büyükçe bir fincan.

Malzemeler:

  • 1 fincan kahve rengi şeker
  • 3/8 fincan (çeyrek fincan + çeyrek fincanın yarısı) krem peynir
  • 1 yumurta
  • 1tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı portakal suyu
  • 2 1/3 fincan un
  • 1-2 tatli kaşığı ya da istediğiniz kadar portakal kabuğu rendesi
  • 3/8 fincan ay çiçek yağı

Yapılışı:

Öncelikle fırınımızı 190 (350) dereceye ısıtıyoruz. Yağ, şeker, krem peynir ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Kuru malzeme ve portakal suyunu ekleyip, kuru bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine bir tutam kahve rengi şeker serpiyoruz. Kurabiyelerimizi üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişiriyoruz. Servis yaparken kurabiyelerin üzerine portakal kabuğu rendesi serpiştirebiliriz.

Afiyet olsun!

* The Vegeterian Cook Book

5 Yorum:

At 19/5/06 23:41, Blogger Nazan ...

merhaba Pitircikcim:
Ellerine saglik..Benim aklima takilan bir soru var.10 dakika pisirmek yeterli oluyor mu? Denemeden emin olmak istedim :)Bu arada Turkiye'ye selamlar ve iyi yolculuklar:)

 
At 20/5/06 08:01, Anonymous Adsız ...

Cok lezzetli gorunuyorlar, portakalli kurabiyeyi de cok severim.

Istanbullular bilirler, 7/8 Hasanpasa'da satilan acibadem kurabiyelerine benziyor goruntuler.

Ellerine saglik Pitircik.

 
At 22/5/06 20:58, Blogger Elif ...

Pitirciiik harikasin:) Gitmeden kurabiyelerini birakmissin siteye. Yapicaktim ama krem peynirim yok. Acaba koymasam nasil olur? Ellerine saglik ve Turkiye'ye bol selam, sevgi.

 
At 9/6/06 12:21, Blogger Pitircik ...

Merhaba arkdaslar,
Guzel yorumlariniz icin cok tesekkurler. Malum Turkiye'de olma heyecanindan uzun bir suredir siteye bakamadim. Selamlarinizi Turkiye'dekilere ilettim:)
Bu kurabiyeleri hazirlamak gercekten cok kolay. Uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz, ben 10 dakikada pistigini gozlemledim. Krem peynirsiz olur mu bilemiyorum.
Sevgiler...

 
At 17/2/17 16:47, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter