<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

6.21.2006

Tavuk Göğsü


Herkesin çok sevdiği sütlü bir tatlıdır Tavuk Göğsü. Tarifini de bilmeyen yoktur herhalde. Yemek sitelerinin çoğunda rastladım tavuk göğsü tariflerine ama ben yine de sitemize koymak istedim.

Malzemeler
  • 1 stick margarin (113.4 gr)
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Yağı erittikten sonra unu ve nişastayı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra şeker ve sütü ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Piştikten sonra hoş bir koku vermesi için seviyorsanız vanilyayı ekleyin. Geniş bir kaba tavuk göğsünün yarısını dökün. Üzerini dilimlenmiş muz parçacıkları ve dövülmüş fındıkla döşedikten sonra tatlınızın geri kalanını boşaltın. Arzuya göre en üstü fındık, hindistan cevizi ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

16 Yorum:

At 21/6/06 17:17, Blogger Nazan ...

Elifcim,
Ellerine saglik.Ben ki yalanci tavuk gogsunu pek sevmem seninkine bayildim canim..Tadi harikaydi..

 
At 21/6/06 18:21, Blogger Pitircik ...

Elifcim,
Cok lezzetli olmustu, ellerine saglik. Tavuk gogsu en sevdigim tatlilardan biridir.Hatta yalanci olani daha da cok sevdim:)) Ben de denemistim bir kere....

 
At 22/6/06 12:37, Blogger Elif ...

Nazancim, Pitircikcim ve Minecim cok tesekkurler yorumlar icin. Tatmis olanlara da afiyet seker olsun:)

Guzel soru Mine. Gercek tavuk gogsunde tavuk var evet:) Super olur, gercegine ben bayiliyorum. Ismini acaba yalanci tavuk gogsu diye degistirsem mi? Bilemedim simdi.

 
At 22/6/06 17:40, Blogger Nazan ...

Elifcim, valla seninkine yalanci demek biraz haksizlik olacak ama :)
Normalde yalanci tavuk gogsu muhallebi gibi olur(ya da benim yediklerim oyleydi),ama seninkinin kivami ve kremasi gercegini aratmicak gibiydi ;)

 
At 22/6/06 23:19, Blogger Elif ...

Canim Naz, afiyet olsun tekrar. Ben de gecen gun senin muthis cicek kurabiyelerinden yaptim, harika oldu:)Cicek gibi gorunuyorlar resimde o yuzden ismini cicek kurabiye diye degistirdim:)

 
At 23/6/06 16:37, Blogger Pitircik ...

Elifcim,
Merak ettim...Senin diyet ne oldu??? Cicek kurabiyeler falan:))))

 
At 23/6/06 18:09, Blogger Elif ...

Diet hep var, dietsiz olmaz pitirciiik:)Onemli olan dietle yasamayi ogrenmek!

 
At 25/6/06 06:25, Blogger vintage biscuit ...

BAYILIRIMMMMMM:)

 
At 25/6/06 12:00, Blogger isil ...

Elifcim, ellerine saglik, super gorunuyor. Ben de bu tatliyi cok cok severim. Bu arada benim rejim cortingen :) Seni cok ozledim, en kisa zamanda gorusebilmek umuduyla...
opuyorum.

 
At 25/6/06 23:08, Blogger Elif ...

Isiiiiiiil,
Geliyorum az kaldi kavusucaz:)))rejim bahane tavuk gogsu sahane janim bossveeeer..mucx

 
At 26/6/06 10:14, Anonymous Adsız ...

Benim tatli kardesim, uzun zamandir bakmaya firsat bulamadigim sitenizi bugun ziyaret ettim, cok kiskandim sizi yaa..Ne guzel tarifler,insanin atlayip amerikaya gidesi geliyor..Oradaki hatunlarin hepsi acayip becerikli anlasilan

Ablis

 
At 27/6/06 15:18, Blogger Elif ...

Mummy of Memooo welcome welcome:) Saskinlik icerisindeyim!! Viyana nasildi doktor hanim? Ben en iyisi tel aciyim sana bugun, hadi buraya cevap yaz da sok olalim beraber:)

 
At 8/7/06 14:49, Anonymous Adsız ...

Yemek tariflerinin yanina (nutritional information) koymayi dusundunuzmu. Bence cok faydali olur ve kimsenin yapmadigini yapmis olursunuz. Tariflerinizdekileri yiyemedigim halde resimlerine bile bakmak kafi geliyor. Sagol.

 
At 19/7/06 05:06, Anonymous Adsız ...

memonun teyzesi, biraz gec oldu cevap yazmak ama bak,sizin site artik chat ortami oldu:))neyse ki haftaya geliyosun,memhetcik seni cok ozledi,tabi ki biz de...gelince guzel yemeklerinden yap da bizim de gozumuz ve karnimiz doysun:))seni ccoookkk ozledikkkk

 
At 4/2/08 04:31, Anonymous Adsız ...

merheba ben nısa bende tavuk gogsu yapmak ıcın bu sayfadan tarıf aldım cok guzel oldu tesekkur ederım

 
At 17/2/17 16:46, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

6.05.2006

KURABİYE SAATİ

MARMELATLI CEVİZLİ KURABİYE

Bu tarifi Portakal Ağacında görür görmez denemiştim. Sanırım benim hayatımda yedigim en güzel kurabiye :) Bu fikrimde yalnız olmadığımı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim çünkü şimdiye kadar hangi misafirime yapsam veya kime götürsem Türkünden Amerikalısına, Hintlisinden Brezilyalısına kadar herkes çok beğendi ve tarifini istedi. Durum böyle olunca bana her toplantıya bu kurabiyeleri yapmak ve övgüleri kabul etmek kaliyor :) Tarif için Hatiçe'ye çok teşekkurler. Orjinal tarife Portakal Ağacından ulaşabilirsiniz. Ben sadece farklı olarak böğürtlen yerine çilek, findik yerine ceviz ve hamura rendelenmiş limon yerine 2 tane potakal kabuğu rendesi kullandım.

Her damak tadına uygun olsun diye yukarıdaki tatlı kurabiyeden sonra bir de tuzlu kurabiye tarifi paylaşmak istedim.....



TUZLU KURABİYE

Bu tuzlu kurabiyelerin tadı bana Türkiyedeki pastane kuru pastalarını hatırlattığı için ben çok seviyorum. Aşağıdaki tarif sade ama ben bazen toz biber katarak acılı,bazen kaşarlı veya zeytin ezmeli yapıyorum. Bu ölçüyle 2 tepsiye yakın kurabiye çıkıyor.

Malzemeler

*1 paket margarin (250 gram)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1/2 çay bardağı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı mahlep
*Aldığı kadar un

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve bütün malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamı elde edinceye kadar un eklenerek yoğurulur. Yarım saat buz dolabında bekletilir.
Hamur ister merdaneyle açılarak baklava şeklinde kesilir veya resimde görüldüğü gibi örülür ve hamura burgulu bir şekil verilir. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında orta sıcaklıkta altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirilir.

Her iki kurabiye de çay saatlerinin vazgeçilmezi olmayı hak ediyor bence.. (^-^)

Misss gibi kokan kurabiyelerle sizi mutfakta yalnız bırakıyorum...Afiyet olsun.

7 Yorum:

At 6/6/06 15:01, Anonymous Adsız ...

Nazancim,
Sonunda internete girebildim. Site cok hos ve cok guzel.Resimlere bayildim.Marmelatli kurabiye yi ben de tatmistim, cok lezzetli, insanin agzinda dagiliyor gercekten.Gorusmek uzere

 
At 6/6/06 15:08, Blogger Elif ...

Nazancim resimler cok harika cook:) Bayildim..kurabiyelerinden tatmistim daha once, gercekten cok lezzetlilerdi. Nasil canim istedi simdi anlatamam:( Hazirlayan ellerine saglik canim.

 
At 6/6/06 20:38, Anonymous Adsız ...

Nazancigim, marmelatli kurabiyelerin tati hala damagimda. Bunlarin resimleri de cok hos gorunuyor.

Ellerine saglik.

 
At 7/6/06 02:50, Blogger beyazturna ...

Nazancim bugun tariflerini deneyecegim. Cok leziz gorunuyorlar. Ellerine saglik

 
At 8/6/06 07:33, Blogger beyazturna ...

Slm Nazan tam tuzlu kurabiyeyi yapacakken dikkat ettim 500 gr margarin bana biraz fazla geldi. Sana sormak istedim yanlis yapmayayim.

 
At 8/6/06 09:55, Blogger Nazan ...

Tubacim,
Uyarin ve dikkatin icin cok sagol. Her nedense tarifi yazarken 1 paket margarini 500 gram gibi dusunmusum ;) ama gercegi 250 gram olacak tabiki.Afiyet olsun canim..

 
At 9/6/06 12:04, Blogger Pitircik ...

Nazancim,
Her iki kurabiye de harika gorunuyor. Marmelatli kurabiyeleri ben de tatmis ve cok begenmistim. Turkiye'de yadigimiz pastane kurabiyeleri tadinda agizda dagiliyordu. Ellerine saglik:)

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter