<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

6.21.2006

Tavuk Göğsü


Herkesin çok sevdiği sütlü bir tatlıdır Tavuk Göğsü. Tarifini de bilmeyen yoktur herhalde. Yemek sitelerinin çoğunda rastladım tavuk göğsü tariflerine ama ben yine de sitemize koymak istedim.

Malzemeler
  • 1 stick margarin (113.4 gr)
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Yağı erittikten sonra unu ve nişastayı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra şeker ve sütü ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Piştikten sonra hoş bir koku vermesi için seviyorsanız vanilyayı ekleyin. Geniş bir kaba tavuk göğsünün yarısını dökün. Üzerini dilimlenmiş muz parçacıkları ve dövülmüş fındıkla döşedikten sonra tatlınızın geri kalanını boşaltın. Arzuya göre en üstü fındık, hindistan cevizi ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

18 Yorum:

At 21/6/06 17:17, Blogger Nazan ...

Elifcim,
Ellerine saglik.Ben ki yalanci tavuk gogsunu pek sevmem seninkine bayildim canim..Tadi harikaydi..

 
At 21/6/06 18:21, Blogger Pitircik ...

Elifcim,
Cok lezzetli olmustu, ellerine saglik. Tavuk gogsu en sevdigim tatlilardan biridir.Hatta yalanci olani daha da cok sevdim:)) Ben de denemistim bir kere....

 
At 22/6/06 06:14, Blogger mine ...

Eline saglik Elif. Tavuk gogsune bayilirim. Icine tavuk koyunca yalanci olmaktan cikiyormu, diye bir soru sormak istiyorum??

 
At 22/6/06 12:37, Blogger Elif ...

Nazancim, Pitircikcim ve Minecim cok tesekkurler yorumlar icin. Tatmis olanlara da afiyet seker olsun:)

Guzel soru Mine. Gercek tavuk gogsunde tavuk var evet:) Super olur, gercegine ben bayiliyorum. Ismini acaba yalanci tavuk gogsu diye degistirsem mi? Bilemedim simdi.

 
At 22/6/06 17:40, Blogger Nazan ...

Elifcim, valla seninkine yalanci demek biraz haksizlik olacak ama :)
Normalde yalanci tavuk gogsu muhallebi gibi olur(ya da benim yediklerim oyleydi),ama seninkinin kivami ve kremasi gercegini aratmicak gibiydi ;)

 
At 22/6/06 23:19, Blogger Elif ...

Canim Naz, afiyet olsun tekrar. Ben de gecen gun senin muthis cicek kurabiyelerinden yaptim, harika oldu:)Cicek gibi gorunuyorlar resimde o yuzden ismini cicek kurabiye diye degistirdim:)

 
At 23/6/06 16:37, Blogger Pitircik ...

Elifcim,
Merak ettim...Senin diyet ne oldu??? Cicek kurabiyeler falan:))))

 
At 23/6/06 18:09, Blogger Elif ...

Diet hep var, dietsiz olmaz pitirciiik:)Onemli olan dietle yasamayi ogrenmek!

 
At 25/6/06 06:25, Blogger vintage biscuit ...

BAYILIRIMMMMMM:)

 
At 25/6/06 12:00, Blogger isil ...

Elifcim, ellerine saglik, super gorunuyor. Ben de bu tatliyi cok cok severim. Bu arada benim rejim cortingen :) Seni cok ozledim, en kisa zamanda gorusebilmek umuduyla...
opuyorum.

 
At 25/6/06 23:08, Blogger Elif ...

Isiiiiiiil,
Geliyorum az kaldi kavusucaz:)))rejim bahane tavuk gogsu sahane janim bossveeeer..mucx

 
At 26/6/06 10:14, Anonymous Evrim ...

Benim tatli kardesim, uzun zamandir bakmaya firsat bulamadigim sitenizi bugun ziyaret ettim, cok kiskandim sizi yaa..Ne guzel tarifler,insanin atlayip amerikaya gidesi geliyor..Oradaki hatunlarin hepsi acayip becerikli anlasilan

Ablis

 
At 27/6/06 15:18, Blogger Elif ...

Mummy of Memooo welcome welcome:) Saskinlik icerisindeyim!! Viyana nasildi doktor hanim? Ben en iyisi tel aciyim sana bugun, hadi buraya cevap yaz da sok olalim beraber:)

 
At 8/7/06 14:49, Anonymous metin ...

Yemek tariflerinin yanina (nutritional information) koymayi dusundunuzmu. Bence cok faydali olur ve kimsenin yapmadigini yapmis olursunuz. Tariflerinizdekileri yiyemedigim halde resimlerine bile bakmak kafi geliyor. Sagol.

 
At 11/7/06 02:03, Blogger Kruidnagel ...

elif ellerine saglik... sutlac, muhallebi gibi sutlu tatlilar pisirmeyeli o kadar cok oldu ki... kismet Sutlu Tatlilar ye'ye artik.... sevgiler..

 
At 19/7/06 05:06, Anonymous evrim ...

memonun teyzesi, biraz gec oldu cevap yazmak ama bak,sizin site artik chat ortami oldu:))neyse ki haftaya geliyosun,memhetcik seni cok ozledi,tabi ki biz de...gelince guzel yemeklerinden yap da bizim de gozumuz ve karnimiz doysun:))seni ccoookkk ozledikkkk

 
At 4/2/08 04:31, Anonymous Adsız ...

merheba ben nısa bende tavuk gogsu yapmak ıcın bu sayfadan tarıf aldım cok guzel oldu tesekkur ederım

 
At 17/2/17 16:46, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

6.13.2006

FIRINDA MÜCVER




Son zamanlarda pek sık tarif ekleyemiyoruz, herkesin çok meşgul olduğunu tahmin ediyorum. İçimizde en boş benim muhtemelen. Ama benim de bir bahanem var; bir göz ameliyatı geçirdim. Bu gözden olduğum 2. ameliyat. Aslında site arkadaşlarımın bile haberi yok, onlara da söylemiş oluyorum bu vesileyle. İyi ki sitemiz var ; )

Ben mücveri çok severim, hele kızartmasına doyum olmuyor bana göre, ama malum herşeyin sağlıklısını tercih etmek gerekiyor. O yüzden mücveri fırında yapıyorum. İnanın o da hiç fena değil.

Malzemeler:

•4 tane kabak
•2 yumurta
•1 fincan un
•1 paket kabartma tozu
•1 demet dereotu (doğranmış)
•7 tane yeşil soğan (doğranmış)
•100 gr beyaz peynir
•Tuz, karabiber, pul biber

Kabakları küçük küçük doğruyoruz. Ben kabuklarını soyardım ama annem hiç gerek olmadığını söyledi. Diğer malzemelerle karıştırıyoruz ve yağlanmış borcama döküyoruz. Üzeri kızarınca fırından alıyoruz. Eğer kızartma yapıcaksak unu biraz daha fazla koymak gerekiyor yoksa hemen dağılıveriyor. Afiyet olsun...

22 Yorum:

At 13/6/06 07:47, Blogger Sibel ...

Çok geçmiş olsun Mine, en önemli şey sağlık. Gerisi halledilir bir şekilde. İyi olmana sevindim. Mücveri ben de geçenlerde ilk kez yaptım fırında, öyle güzel oldu ki bundan sonra asla kızartmamaya karar verdik:) Ellerine sağlık, sevgilerimle..

 
At 13/6/06 08:30, Anonymous zinnur ...

Mucveri annem de boyle yapar ve kizartma olan kadar severek yeriz. Ellerine saglik ve gecmis olsun, Mine.

 
At 13/6/06 12:54, Anonymous Obur Kedi ...

Gecmis olsun Minecigim. Sen hele iyice toparla da yine kendinin ve anneciginin yaptigi guzel yemekleri yayinlarsin.

Mucver hos gorunuyor. Kizartma olmadigi icin de eminim hafif olmustur.

Ellerine saglik.

 
At 13/6/06 12:56, Blogger Nazan ...

Minecim;
Cok gecmis olsun.Evet,hic haberimiz olmadi.Insallah simdi cok daha iyisin.
Bu arada ellerine saglik. Firinda kabak benim de cok sevdigim bir yemek..Hic yag olmadigi icin dusuk kalorili de ayni zamanda. Ben icine beyaz peynir veya ekmek rendesi de ekliyorum bazen.

 
At 13/6/06 13:13, Blogger mine ...

Arkadaslar iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ediyorum. En onemlisi saglik, onu bir kez daha anladim.
Nazancim beyaz peynir kullandim ama tarife eklemeyi unutmusum hemen ekledim. Ekmek rendesini de birdahaki sefere denicem kesinlikle.

 
At 13/6/06 13:18, Blogger Pitircik ...

Minecim,
Ben de merak ediyordum ameliyatini. Umarim su an cok iyisindir. Oralardaydim ama maalesef gorusmek kismet olmadi iste....
Bu tarif benim de favorim. Cok leziz gorunuyor, ellerine saglik!!
Kendine cok iyi bak canim:)

 
At 13/6/06 15:03, Blogger Zeynep Seda ...

Minecim, cok cok gecmis olsun. Acil sifalar! Mucveri cok severim boylesi de daha hafif ve guzel oluyordur! Ellerine saglik.

Sevgiler

 
At 14/6/06 19:14, Blogger Elif ...

Minecim,
Ameliyat haberini siteden duymak uzucu:( Gecen gun Pitircikla kulaklarini cinlattik ama soylemedi, unuttu herhalde. Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum.

Ayrica, hasta halinle bile sitemizi ihmal etmedigin icin cok tesekkurler canim. Madem buradan haberlesir olduk ben de soyliyim temmuz sonu Ankara'dayim. Umarim gorusebiliriz. Bol sevgi, selam...

 
At 15/6/06 06:27, Blogger mine ...

Tesekkurler arkadaslar. Elifcim uygun olursan muhakkak ara gelince. Ayrica senden ve annenden de tarifler bekliyoruz. Herkese sevgiler..

 
At 18/6/06 04:39, Blogger zeynepyemekbiz ...

gecmis olsun Minecim,
tarifin icin tesekkurler
bu hafta Yemekbiz in haftalik yemek listesine koyuyorum mucverini haberin olsun. :))

sevgilerimle.

 
At 18/6/06 05:46, Blogger mine ...

Cok tesekkurler Zeynep. Sende mucveri denemissin, farkli bir sekilde. Gayet guzel gorundu gozume.

 
At 3/7/06 08:44, Blogger damak tadı ...

Selamlar,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum,umarım en kısa zamanda eski sağlıgına kavuşursun.Mücverin harika gözüküyor ellerine sağlık.Bence fırında pişen daha sağlıklı ve de çok hoş gözüküyor.Görüntüsü kadar tadı çok lezizdir mutlaka.Tekrar ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın.Bende sizleri sayfama beklerim.Sizin sayfanız kadar güzel olmasada.
www.damak-tad.blogspot.com

 
At 3/8/06 10:33, Anonymous defnenin ...

mine gecmis olsun.. ben de kabak mucverini firinda yapiyorum daha saglikli ne de olsa..

bende zeynep`te gormustum ilkkez firinda denendigini..ben de kabartma tozu yerine yogurt ekliyorum..un yerine de galeta unu kullaniyorum.ellerinize saglik

 
At 19/8/06 16:46, Anonymous Adsız ...

sevgili mine,ellerine sağlık,mutlaka çok güzel olmuştur.benim sormak istediğim fırında mücvere hiç yağ konmuyormu?cevaplarsan ona göre bende denemek istiyorum.sevgilerimle.... rabia

 
At 21/8/06 16:02, Blogger mine ...

Sevgili Rabia,

Ben yag koymuyorum, takmisim bir kere herseyin kalorisini dusunmeye o yuzden : )Ama koyanlar da var, o yuzden secimi sana birakiyorum...

 
At 21/8/06 16:05, Blogger mine ...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 
At 29/9/06 03:05, Anonymous Sibelc ...

Dün akşam yaptım tadı çok güzel oldu, teşekkürler tarif için. Yalnız 2 sorum olacak; bu resimdeki mücver nar gibi kızarmış ama benimkinin üstü yeşil yeşil kaldı neden olabilir?
Bir de kabaklar sanki biraz çiğ kaldı.
Halbuki 40 dk. fırında pişirdim, kabakları da küçük küçük doğradım, ezsem daha mı iyi olurdu acaba?

 
At 30/9/06 10:45, Blogger mine ...

Sibel, anlattigina gore firindan erken almis olabilirsin. 180 derecede uzeri kizarincaya kadar firinda kalmasi gerekiyor. Umarim bir dahakine daha iyi sonuc alirsin...

 
At 10/5/09 11:26, Blogger hülyaa ...

selam mücveri az önce denedim ve çok güzel olduu tarifler için çok teşekkürler

 
At 10/5/09 11:28, Anonymous Adsız ...

selam mücveri az önce yaptımm ve çok güzel oldu.. tarifler için teşekkürler

 
At 10/5/09 11:29, Anonymous Adsız ...

selam mücveri denedim ve çok güzel oldu.. tarifler için çok teşekkürler

 
At 17/2/17 16:46, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

6.05.2006

KURABİYE SAATİ

MARMELATLI CEVİZLİ KURABİYE

Bu tarifi Portakal Ağacında görür görmez denemiştim. Sanırım benim hayatımda yedigim en güzel kurabiye :) Bu fikrimde yalnız olmadığımı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim çünkü şimdiye kadar hangi misafirime yapsam veya kime götürsem Türkünden Amerikalısına, Hintlisinden Brezilyalısına kadar herkes çok beğendi ve tarifini istedi. Durum böyle olunca bana her toplantıya bu kurabiyeleri yapmak ve övgüleri kabul etmek kaliyor :) Tarif için Hatiçe'ye çok teşekkurler. Orjinal tarife Portakal Ağacından ulaşabilirsiniz. Ben sadece farklı olarak böğürtlen yerine çilek, findik yerine ceviz ve hamura rendelenmiş limon yerine 2 tane potakal kabuğu rendesi kullandım.

Her damak tadına uygun olsun diye yukarıdaki tatlı kurabiyeden sonra bir de tuzlu kurabiye tarifi paylaşmak istedim.....



TUZLU KURABİYE

Bu tuzlu kurabiyelerin tadı bana Türkiyedeki pastane kuru pastalarını hatırlattığı için ben çok seviyorum. Aşağıdaki tarif sade ama ben bazen toz biber katarak acılı,bazen kaşarlı veya zeytin ezmeli yapıyorum. Bu ölçüyle 2 tepsiye yakın kurabiye çıkıyor.

Malzemeler

*1 paket margarin (250 gram)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1/2 çay bardağı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı mahlep
*Aldığı kadar un

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve bütün malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamı elde edinceye kadar un eklenerek yoğurulur. Yarım saat buz dolabında bekletilir.
Hamur ister merdaneyle açılarak baklava şeklinde kesilir veya resimde görüldüğü gibi örülür ve hamura burgulu bir şekil verilir. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında orta sıcaklıkta altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirilir.

Her iki kurabiye de çay saatlerinin vazgeçilmezi olmayı hak ediyor bence.. (^-^)

Misss gibi kokan kurabiyelerle sizi mutfakta yalnız bırakıyorum...Afiyet olsun.

8 Yorum:

At 6/6/06 15:01, Anonymous Adsız ...

Nazancim,
Sonunda internete girebildim. Site cok hos ve cok guzel.Resimlere bayildim.Marmelatli kurabiye yi ben de tatmistim, cok lezzetli, insanin agzinda dagiliyor gercekten.Gorusmek uzere

 
At 6/6/06 15:08, Blogger Elif ...

Nazancim resimler cok harika cook:) Bayildim..kurabiyelerinden tatmistim daha once, gercekten cok lezzetlilerdi. Nasil canim istedi simdi anlatamam:( Hazirlayan ellerine saglik canim.

 
At 6/6/06 20:38, Anonymous Obur Kedi ...

Nazancigim, marmelatli kurabiyelerin tati hala damagimda. Bunlarin resimleri de cok hos gorunuyor.

Ellerine saglik.

 
At 7/6/06 02:50, Blogger beyazturna ...

Nazancim bugun tariflerini deneyecegim. Cok leziz gorunuyorlar. Ellerine saglik

 
At 8/6/06 04:42, Blogger mine ...

Nazancim harika gorunuyorlar. Marmelatli kurabiyeyi tatmistim daha once bende bir yerde, tarifinide almayi unutmustum. Guzel oldu valla. Sevgiler...

 
At 8/6/06 07:33, Blogger beyazturna ...

Slm Nazan tam tuzlu kurabiyeyi yapacakken dikkat ettim 500 gr margarin bana biraz fazla geldi. Sana sormak istedim yanlis yapmayayim.

 
At 8/6/06 09:55, Blogger Nazan ...

Tubacim,
Uyarin ve dikkatin icin cok sagol. Her nedense tarifi yazarken 1 paket margarini 500 gram gibi dusunmusum ;) ama gercegi 250 gram olacak tabiki.Afiyet olsun canim..

 
At 9/6/06 12:04, Blogger Pitircik ...

Nazancim,
Her iki kurabiye de harika gorunuyor. Marmelatli kurabiyeleri ben de tatmis ve cok begenmistim. Turkiye'de yadigimiz pastane kurabiyeleri tadinda agizda dagiliyordu. Ellerine saglik:)

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter