<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

6.05.2006

KURABİYE SAATİ

MARMELATLI CEVİZLİ KURABİYE

Bu tarifi Portakal Ağacında görür görmez denemiştim. Sanırım benim hayatımda yedigim en güzel kurabiye :) Bu fikrimde yalnız olmadığımı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim çünkü şimdiye kadar hangi misafirime yapsam veya kime götürsem Türkünden Amerikalısına, Hintlisinden Brezilyalısına kadar herkes çok beğendi ve tarifini istedi. Durum böyle olunca bana her toplantıya bu kurabiyeleri yapmak ve övgüleri kabul etmek kaliyor :) Tarif için Hatiçe'ye çok teşekkurler. Orjinal tarife Portakal Ağacından ulaşabilirsiniz. Ben sadece farklı olarak böğürtlen yerine çilek, findik yerine ceviz ve hamura rendelenmiş limon yerine 2 tane potakal kabuğu rendesi kullandım.

Her damak tadına uygun olsun diye yukarıdaki tatlı kurabiyeden sonra bir de tuzlu kurabiye tarifi paylaşmak istedim.....



TUZLU KURABİYE

Bu tuzlu kurabiyelerin tadı bana Türkiyedeki pastane kuru pastalarını hatırlattığı için ben çok seviyorum. Aşağıdaki tarif sade ama ben bazen toz biber katarak acılı,bazen kaşarlı veya zeytin ezmeli yapıyorum. Bu ölçüyle 2 tepsiye yakın kurabiye çıkıyor.

Malzemeler

*1 paket margarin (250 gram)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1/2 çay bardağı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı mahlep
*Aldığı kadar un

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve bütün malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamı elde edinceye kadar un eklenerek yoğurulur. Yarım saat buz dolabında bekletilir.
Hamur ister merdaneyle açılarak baklava şeklinde kesilir veya resimde görüldüğü gibi örülür ve hamura burgulu bir şekil verilir. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında orta sıcaklıkta altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirilir.

Her iki kurabiye de çay saatlerinin vazgeçilmezi olmayı hak ediyor bence.. (^-^)

Misss gibi kokan kurabiyelerle sizi mutfakta yalnız bırakıyorum...Afiyet olsun.

7 Yorum:

At 6/6/06 15:01, Anonymous Adsız ...

Nazancim,
Sonunda internete girebildim. Site cok hos ve cok guzel.Resimlere bayildim.Marmelatli kurabiye yi ben de tatmistim, cok lezzetli, insanin agzinda dagiliyor gercekten.Gorusmek uzere

 
At 6/6/06 15:08, Blogger Elif ...

Nazancim resimler cok harika cook:) Bayildim..kurabiyelerinden tatmistim daha once, gercekten cok lezzetlilerdi. Nasil canim istedi simdi anlatamam:( Hazirlayan ellerine saglik canim.

 
At 6/6/06 20:38, Anonymous Adsız ...

Nazancigim, marmelatli kurabiyelerin tati hala damagimda. Bunlarin resimleri de cok hos gorunuyor.

Ellerine saglik.

 
At 7/6/06 02:50, Blogger beyazturna ...

Nazancim bugun tariflerini deneyecegim. Cok leziz gorunuyorlar. Ellerine saglik

 
At 8/6/06 07:33, Blogger beyazturna ...

Slm Nazan tam tuzlu kurabiyeyi yapacakken dikkat ettim 500 gr margarin bana biraz fazla geldi. Sana sormak istedim yanlis yapmayayim.

 
At 8/6/06 09:55, Blogger Nazan ...

Tubacim,
Uyarin ve dikkatin icin cok sagol. Her nedense tarifi yazarken 1 paket margarini 500 gram gibi dusunmusum ;) ama gercegi 250 gram olacak tabiki.Afiyet olsun canim..

 
At 9/6/06 12:04, Blogger Pitircik ...

Nazancim,
Her iki kurabiye de harika gorunuyor. Marmelatli kurabiyeleri ben de tatmis ve cok begenmistim. Turkiye'de yadigimiz pastane kurabiyeleri tadinda agizda dagiliyordu. Ellerine saglik:)

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter