<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

2.17.2006

Mısırlı Kek (Meksika Usulü Tatlı)





Mısırlı Kek, burada Meksika restoranlarında ana menü tabağında sıkça servis edilen kremalı tadıyla benim çok hoşuma giden bir tatlıdır. Sadece bir kaşık servis edildiği için tadı damağımda kalırdı. Internetten araştırarak ve birkaç tarifi birleştirerek herkesin rahatça bulabileceği malzemeleri kullandım ve yeni bir mısırlı kek tarifi ortaya çıktı :) Çayın yanında veya yemekte ilginç damak tadlarını sevenler için değişik bir seçenek olabilir.

Malzemeler:

1/2 bardak yumuşak tereyağı

1/3 bardak mısır unu

1/4 bardak su

1+1/2 bardak tatlı mısır (konserve veya haşlanmış)

1/4 bardak irmik

1/3 bardak şeker

2 yemek kaşığı krema (heavy whipping cream)

1/4 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Karıştırma kabında tereyağını krema haline gelinceye kadar çırparız. Daha sonra yağın içine mısır unu ve suyu ekleyerek iyice karıştırırız. Daha önce taneli kalacak şekilde robotta çektiğimiz mısırları da bu karışıma ekleriz.

Başka bir kapta, geri kalan malzemeleri çırpıp, mısır unu karışımına ekleriz. Elde edilen yumuşak karışım 22 cm çapındaki yuvarlak kalıba döküp, üstü alüminyum folyo ile kapatırız. Daha önce Flan tarifinde olduğu gibi su yatağı içinde yaklaşık 350 derece F ( 175 derece C ) de 50-60 dakika pişiririz. Piştiğini kontrol etmek için folyonun bir kısmını kaldırıp çatal veya bıçak batırarak kontrol edebiliriz. Karışım yumuşak ama kıvamlı olmalı.

10-15 dakika soğumasını bekledikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla servis yaparız.

Afiyet olsun..

10 Yorum:

At 17/2/06 04:06, Anonymous Adsız ...

meksika kekde malzemeleri sıralarken 1/3 mısır unu,1/4 irmik demişsiniz. bu miktarlarda da baz olarak bardağımı mı alacağız?

 
At 17/2/06 04:13, Anonymous Adsız ...

merhaba,

ellinize sağlık, benim şeker miktarı ile ilgili bir sorum var. 1/3 bardak şeker koyduğumuz da acaba çok tatlı olmuyor mu?şeker miktarını biraz azaltsak nasıl olur sizce?
saygılar,
aylin

 
At 17/2/06 10:17, Blogger Elif ...

Nazancim,
Yaptigin meksika tatlilari arasindan benim favorim "flan" ama misirli kekin de bir baska guzel. Tadina bakali cok oldu, keske yine tadabilsek:) Ellerine saglik.

 
At 17/2/06 12:20, Blogger Nazan ...

Merhabalar;
Evet, daha once belirtmeyi unuttugum misir unu ve irmik malzemelerinin olculeri bardak olacakti.

Sevgili Aylin;
Benim yedigim misirli keklerin hepsi tatli idi, onun icin bardagin uc te bir oraninda seker bence misirli keki oldukca lezzetli yapiyor.Ama kullandiginiz misir cok sekerli ise sekeri daha az koyabilecegimizi zannediyorum.Eger denediginizde bizimle paylasirsaniz sevinirim..

Elifcim,
Istersen haftasonu deneyebiliriz bu tatliyi:)

 
At 18/2/06 23:48, Blogger Pitircik ...

Nazancim,
Cok orjinal bir kek yapmissin. Ben bu tatliyi Meksika lokantalarinda hic tatmamistim. Varligindan dahi haberim yoktu. Tarifini deneyecegim hatta Meksika lokantasina gidersem mutlaka bu tatliyi soracagim:)Ellerine saglik..

 
At 3/3/06 00:33, Anonymous Adsız ...

Ilginc bir tatliya benziyor.Kivami helva gibi sanki..Ellerinize saglik Nazan Hanim..
Sevgiler
Sevgi

 
At 5/3/06 13:50, Blogger Nazan ...

Minecim, ellerine saglik :)Ben de irmik helvasina benzetiyorum. Annemler buraya geldiginde onlara da yapmistim, annem tatlinin ismini "misirli irmik tatlisi" olarak degistirmisti :)

 
At 13/3/06 16:54, Anonymous Adsız ...

ooo ne merak ederdim nasil yapildigini, gercekten dedigin gibi bi kasik koyarlar meksika lokantalarinda, ben esiminkini de yerdim :)
cok tesekkurler tarif icin, en kisa zamanda deneyecegim.

 
At 15/1/08 14:55, Anonymous Adsız ...

merhaba,
bugun bir restoranda bonfilenin yaninda servis yapilmisti. irmik ve misir unu tadi aldim. eve gelip internetten "corn cake" diye arattim ama hicbir tarifte irmik'ten bahsetmiyor. cornmeal ve masa harina denilen seylerden bahsediyor. ben de elimdeki tek misir unu ile yapmaya calistim. irmikli kesinlikle daha guzel olacagina eminim. tarifinizi okuyunca emin oldum.
elinize saglik

 
At 14/6/11 10:34, Anonymous pinar ...

Bir ay masa de harina arayıp bulamayınca tarifinizi denedim, çok güzel oldu, fakat folyo yerine su tankında pişirmeyi denediğim için 300 derecede 50 dak. pişirince üzeri kıtır kıtır oldu ve hafif kızardı.

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

2.10.2006

Katıklı Dolma



Bitlis’in mahalli yemeklerinden olan ‘Katıklı Dolma’ evimizde çok sık pişen yemeklerden biridir. Yöresel bir tat olduğundan, özellikle yabancı misafirlerimiz için hazırladığımız sofralarda, bu lezzetli dolmaya da yer veririz. ‘Katık’ yörede yoğurt anlamına gelmektedir. Üzerine yoğurt döküldüğü için, bu dolmaya ‘Katıklı Dolma’ adı verilmiştir.

İle özgü diğer bir bulgurlu yemek olan ‘Klorik’ de sevgili teyzemin mutfağından ilerleyen günlerde sitemize konuk olacak.

Katıklı dolma tarifini annemin kaleminden sizlerle paylaşmak istiyorum, şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 kg kabak
  • 1/2 kg yağsız kıyma
  • 2 kase köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Kurutulmuş reyhan otu
  • Pulbiber
  • Tuz

Orta kalınlıktaki kabaklar, uçları kesilerek hafifçe kazınır. Bir kabak, büyüklüğüne göre genelde 4-5 halka kesilir. Halkaların çekirdek yatakları oyularak boşaltılır, bütün kabaklar bu şekilde hazırlandıktan sonra tuzlanarak bekletilir. Bu arada kıyma, köftelik bulgur, rendelenmiş bir adet soğan, reyhan, pulbiber ve tuz geniş bir kapta su yardımıyla iyice yoğrulur. Su elle hafifçe dökülerek yoğrulmaya devam edilir. Sertleşen içimiz oyulan kabakların içine doldurulur ve tencereye dizilir. Üst üste rastgele dizilebilir. Hafifçe tuz dökülür, üzerine 2 su bardağı kaynamış su ilave edildikten sonra pişmek üzere ocağa konulur.

Kabaklar ve içleri pişinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir. Yemeğimiz çabuk pişeceği için ocakta unutulmamalıdır. Tencerede kalan su, bulgurun şişmemesi için boşaltılmalıdır. Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, biberli sıcak tereyağı gezdirilir. Afiyetle yenir.



Annemden ek bilgiler

  • Kıyma dana veya koyun kıyması olabilir.
  • Kabak az olursa artan malzemeyle yassı köfteler yapıp aynı tencerede pişirebilirsiniz.
  • Misafir sayısına göre ayarlayabilirsiniz; bir kabak bir kişilik servis olur.
  • Sarımsaklı yoğurt hem tansiyonu düzenler hem de kemik erimesi olanlara iyi gelir.
  • Üzerine dökülen yağ, tereyağı olursa daha lezzetli olur. Hafif olsun isterseniz sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
  • Çok güzel bir aroması olan reyhanı mutlaka kullanın.

23 Yorum:

At 13/2/06 15:04, Anonymous Adsız ...

Elif hanım çok sevdim tarifi. İlk fırsatta deneyeceğim.Hem tansiyon hem kemik erimesi hem de damak zevki olunca kaçınılmaz oldu.Annenizin ve sizin ellerinize sağlık.
K.Işık

 
At 13/2/06 15:14, Blogger Nazan ...

Elifcim,
Sarimsakli yogurtlu goruntu insanin nasil istahini kabartiyor :)
Anneciginin ellerine saglik. Buzdolabindaki kabaklarla her zaman yaptigim kabak yemeginden farkli birseyler denemek istiyordum, ne yapsam diye dusunurken bu tarifin harika oldu. Bu aksamki menum belli :)
Sonuclari yine sizinle paylasirim, bakalim berecebilecek miyim?..
Sevgiler

 
At 13/2/06 15:30, Blogger ZeYNeP ...

sevgili Elif,
bende cok severim bu dolmayi,
bende bir Bitlis'liden ogrenmistim yillar once. Taplama diyorlardi onlar isim olarak, bende hep oyle bildim. Nasil guzel olur, ne zamandir yapmadim bende.
Eline saglik.
Zeynep

 
At 13/2/06 18:25, Blogger Pitircik ...

Elifcim anneciginin ellerine saglik. Gercekten cok lezzetli gorunuyor. Reyhanin aromasini da merak ettim dogrusu. Ben de sorayim bize de yaparsin degil mi?:)) Biz de senin elinden tadalim. Kabak dolmasina benziyor sanki ama icindeki bulgur ve baharatlar ayricalik katiyor galiba. Bizimle paylastigin icin tesekkurler..

 
At 13/2/06 23:14, Blogger Elif ...

Sevgili K.Isik,
Soyadinizdan Isil'in annesi oldugunuzu tahmin ediyorum, yaniliyor muyum? Yorumunuz icin tesekkurler, sevgiler.

Nazancim,
Denedikten sonra mutlaka sonucu bizimle paylas, ben de cok merak ettim. Sana katiliyorum gercekten cok istah kabartici bir goruntu, tadini da begeneceginize eminim:)

Sevgili Zeynep,
Annem Bitlisli oldugu icin rahatlikla soyleyebilirim bu yemegin adi 'katikli dolma'. Senin bahsettigin 'taplama'ya kiyma yerine ciger konuyor ve de yassi kofteler yapilip pisiriliyor. Uzerine de yogurt degil ama biberli tereyagi dokuluyor. Yanina da tursu mukemmel oluyor.

Pitircik canim benim:)
Yapimi gercekten cok kolay. Reyhanin aromasi da yemege hos bir lezzet katiyor. Haftasonu gel beraber deneyelim:)

 
At 14/2/06 09:44, Anonymous Adsız ...

Sevgili Elif evet Işılın annesiyim.Zevkle izliyorum sizleri ve çok gururlanıyorum.Gözlerinizden öperim.K.IŞIK

 
At 14/2/06 10:35, Blogger Hanife ...

Yemek ne kadar guzel geliyor kulaga. Bir daha ki kabak dolmasini sizin tarifler deneyecegim. Sarimsakli yogurt hangi yemege girmse cok yakisir bence ozellikle tereyagda varsa:)
Ellerinize saglik.

 
At 14/2/06 14:48, Blogger Nazan ...

Dun aksam katikli dolmayi denedim ve biz ailecek bayildik.Yapimi gercekten cok kolay.Ben kofte hamurunu biraz yumusak tutmus olucam piserken biraz dagildi ama uzerine yogurt dokunce tadi enfes oldu.
Elifcim, sana ve annene cok cok tesekkurler bu tarifi bizimle paylastiginiz icin.Yeni,degisik yorelerin yemeklerini denemek cok hos.Artik ilk gelen misafirime bu yemegi yapicam.
Z'nin de dedigi gibi biz cok begendik :)

 
At 14/2/06 16:42, Blogger Elif ...

Sevgili Z,
Begendiniz demek:) En kisa zamanda guzel yorumlarinizi anneme de iletecegim, cok sevinecegine eminim.

Nazancim,
Katikli dolmayi hemen denemen beni cok sevindirdi. Afiyet olsun:) Hamurun yumusakliginin nedenlerinden biri kiymanin az, bulgurun cok olmasidir. Ama olcuyu degistirmediysen neden yumusak oldu acaba? Yoksa ay coreginde oldugu gibi olculerde bir gariplik mi var?:)) Anneme tekrar soracagim.

 
At 14/2/06 17:19, Blogger Nazan ...

Tekrar Merhaba Elifcim,
ben yogururken sanirim suyu fazla ekledim. Denemek isteyen arkadaslara onerim suyu damla damla az eklesinler. :)

 
At 16/2/06 06:41, Blogger beyazturna ...

Merhaba Elif, degisik bir kabak yemegi yapayim diye dusunurken tarifini gordum. Senin ve bu tarifi deneyenlerin ellerine saglik

 
At 16/2/06 08:26, Anonymous Adsız ...

Elif,
Ellerine saglik,katikli dolma cok guzel gorunuyor. Umarim bir gun yiyebilmekte nasip olur.
Hanimlar siteniz cok guzel olmus, ilerleyen gunlerde daha az becerikli arkadaslari dusunerek pratik ana yemek ve corba tarifleri verirseniz memnun olurum.

 
At 16/2/06 13:58, Blogger Elif ...

Sevgili Tuba,
Katıklı dolma, kabak sevip de değişik kabak yemekleri bilmeyenler için güzel ve orjinal bir tarif oldu:) Beğendiğinize sevindim.

Sevgili Çaycı,
Daha az becerikli(!) arkadaşlar için katıklı dolma tarifi verdim işte:) Yapımı gerçekten çok kolay, çok da çabuk pişiyor. Umarım en kısa zamanda bu muhteşem dolmadan tadarsın.

 
At 17/2/06 13:23, Anonymous Adsız ...

Reyhan'i yurtdisinda hangi isimle ariyorsunuz sorabilir miyim?

 
At 19/2/06 04:44, Anonymous Adsız ...

Merhaba Elif,

Sen ve arkadaslarini kutluyorum. Cok guzel bir site olusturmussunuz. Bu guzel yemeklerin resmini gorunce hemen pisip te onumuze gelse ne iyi olur diye de dusunuyorum dogrusu..

Veysi Alyamac

 
At 19/2/06 09:40, Blogger Oya Kayacan ...

http://kedilimutfaklar.blogspot.com/2006/02/bulgur-kinii-sevdi.html

benim kişnişli bulgurlu lezzetler denerken bulduğum lezzetin reyhanlısı. Sarmısak ve yoğurt katkısı da cabası. Çabuk tarafından yeniden yapmalıyım, bu sefer sizin usulde.

 
At 19/2/06 12:38, Anonymous Adsız ...

Canım Elifim, becerikli kardesim,
Valla sitenize girip, yaptığınız yemekleri, pastaları görünce insanın Amerika'ya uçası geliyor:))Laf aramızda sizin oralardaki sofralar bizimkine kırk basar...Orası yemek cenneti galiba

Evrim

 
At 19/2/06 20:42, Blogger Elif ...

Sevgili Tugba,
Bildigim kadariyla reyhana burada "basil" deniyor.

Sevgili Oya Kayacan,
Bulgurlu yemekleri seviyorsaniz en kisa zamanda bizim katikli dolmamizi de deneyin, begeneceginize eminim. Sevgiler...

Canlarim,
Guzel bir surpriz yaptiniz bana, yorumlarinizi gorunce cok sevindim. Sitedeki yemek tarifleriyle sizi kandirmaya calisiyorum, en kisa zamanda ziyaretime gelin diye. Babisko, soz veriyorum bu sefer seni mutfaga sokmayacagim:))
Yorum yazmayi annecigime de ogretin olur mu? Cok cok sevgi, pek cok opucuk!

 
At 27/2/06 11:37, Anonymous Adsız ...

Kabak dolmasini daha önce hic bulgurla yapmamistm.Sizin tarifin izi denedim ve harika oldular.Tarif icin cok tesekkürler.Senem

 
At 1/3/06 10:20, Anonymous Adsız ...

sevgili elif, blogu uzun zamandır takip etmeme rağmen katıklı dolma ve gelecekte verilecek klorik tarifini okuyunca kayıtsız kalamadım...hernekadar istanbulda doğup büyümüş olsakta babamızın bitlisli olmasından dolayı evimizde çok sıklıkla pişen iki yöresel yemeğe yer vermen beni çok heyecanlandırdı.senin ve arkadaşlarının ellerine sağlık...

 
At 24/3/07 09:27, Anonymous Adsız ...

Katiklidolmayı kendim pisirmeyi hic denemedim. Ama Diyarbakirli bir arkadasım vardi Sennur kulakları cinlasin. O bana pisirirdi. Omrumde yedigim en lezzetli yemek diyebilirim. Insallah yogurmayi becerebilirim, deneyecegim cunku cevremde yapan kimse yok, ve bu vazgecilecek bir tad degil. Cok guzel anlatmissiniz biz acemiler icin...Tesekkurler.

 
At 12/4/07 08:35, Anonymous Adsız ...

bebegim benim
canım benim sen herzaman harika yemekler yaparsın zaten senin o güzel ellerinden yemek yemek ayrı bir lezzet çok uzaklarda olsanda yaptığın yemegin kokusunu duyabiliyorum.
aysel alyamaç

 
At 11/8/08 09:19, Anonymous Adsız ...

Sevgili elifim,
Ben yemek hususunda çok tecrübeli bir amcan olarak katıklı dolmanın tarifinden çok fotoğrafına hayran kaldım..Sahadaki aşçıma talimat verdim gurme uzmanı yengemizin senin kaleminden tarifini en yakın zamanda uygulayacak..lezzetli olmazsa senin elinden yemek için amerikaya uçuyorum haberin olsun..
amcan Fahrettin ALYAMAÇ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

2.08.2006

Patlıcan Musakka


Son günlerde hepimizde bir yoğunluk... Sitemizde yeni bir tarif yayınlayamadık gitti. Oysa hepimizde yeni birçok tarif var biliyorum. Ben daha fazla ertelemeyip çok uzun bir süre önce yapmış olduğum patlıcan musakka tarifi ile bu sessizliği bozmak istiyorum:)
Geçen sene edindiğim Mediterranean- A taste of the sun in 150 recipes isimli kitabı son zamanlarda çok kullanır oldum. Bu tarif de aynı kitaptan. Bu yemeğin hazırlanışı bana biraz zaman alıcı ve zahmetli geldi ama tattıktan sonra bu zahmete değermiş dedim...

Malzemeler:


  • 1 kg patlıcan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 2 büyük boy soğan
  • 2 büyük boy domates
  • 1/2 kg kıyma
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1/4 kaşık tarçın
  • Tuz ve karabiber

Üzeri için beşamel sos:

  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 1/2 su bardağı süt
  • 1/4 kaşık muskat
  • 1/3 su bardağı parmesan peyniri
  • 3 çorba kaşığı ekmek kırıntısı

Hazırlanışı:

Patlıcanları yarım santim kalınlığında dilimleyip, 30 dakika kadar tuzlayarak bekletiyoruz. Soğuk suda durulayıp, fazla suyunu kağıt havlu ile alıyoruz. Tavamızda zeytin yağını kızdırıp, patlıcanları altın sarısı oluncaya kadar soteleyerek tekrar kağıt havlu üzerine alıyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup irice dilimliyoruz. Bu arada fırınımızı 170(350) dereceye ısıtıyoruz. 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağında soğan ve kıymayı 5 dakika kadar soteleyip domates, salça, maydanoz ve baharatlarımızı ekliyoruz. Birkaç dakika kadar daha karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kıyma karışımı kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişiriyoruz. Genişçe bir fırın tepsisine bir kat patlıcan döşeyip üzerine kıyma karışımı koyuyoruz. Bu sıra ile en üste patlıcanlar gelecek şekilde kıyma ve patlıcanları yerleştiriyoruz.

Sosumuzu hazırlamak için yağımızı eritip, unumuzu 1 dakika kadar kavuruyoruz. Tenceremizi ocaktan alıp, yavaş yavaş süt ekliyoruz. Karışımı tekrar ateşe koyup, 2- 3 dakika kadar karıştırarak kıvamlaşmasını sağlıyoruz. Peynir, muskat ve baharatımızı ekleyip ateşten alıyoruz. Henüz sıcakken patlıcanların üzerine döküyoruz. Ekmek kırıntısını da serpiştirip, fırına veriyoruz. Musakkamızı üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun!

16 Yorum:

At 9/2/06 02:05, Blogger beyazturna ...

SLm Pitircik, merak etmistim mutfaktakiler uzun sure tarif yayinlamayinca. Cok leziz gorunuyor musakka, ellerine saglik. Ben son zamanlarda pek bir tembellestigimden yapimi zaman alan yemekler yerine daha pratik olanlari tercih ediyordum. Oyle guzel gorunuyorki hafta sonu denemek sart oldu:)

 
At 9/2/06 03:27, Anonymous Adsız ...

çok güzel görünüyor...

 
At 9/2/06 03:38, Blogger Elif ...

Pitircik harika olmus. Cok canim istedi gece gece, aciktim ben galiba! Soyledigine gore ugrastirmis seni ama degmis dogrusu, bize de yapar misin?:))

 
At 9/2/06 04:12, Blogger yemek vakti ...

Selam arkadaslar,
artik benimde blogum var. Ugrarsaniz cok sevinirim:

www.yemekvakti.blogspot.com

Sevgiler

Arife

 
At 9/2/06 07:57, Blogger ZeYNeP ...

Pitircik, musakkayi cok severim ben, patlicanli her yemege duskunum ama besamel soslu hic denemedim dusunmedim, ne guzel gorunuyor.
Eger benim gibi kizartma yiyemiyen varsa ayni islemi patlicanlari cigden kullanarak direk firinda pisiriyorum.
Ellerine saglik.
Afiyet olsun.
Zeynep

 
At 9/2/06 10:38, Blogger pınar ...

pıtırcık burdasınız demek:) merak etmiştim. yapılışı zahmetli ama görüntüsü harika. eline sağlık.

 
At 9/2/06 11:10, Anonymous Adsız ...

Ellerine saglik Pitircik. Cok guzel gorunuyor.

 
At 9/2/06 13:01, Blogger ceren ...

Merhaba Pitircik,
Sahane gozukuyor.Ben rejimdeyim 1 haftadir ne bir sey yapiyorum ne birsey yiyorum:(Patlican musakkani gorunce goslerim yerlerinden firlayacakti nereeyse off yememek cok kotuuu ozellikle boyle lezzetli yemekleri:(
Sevgilerr...

 
At 9/2/06 14:01, Blogger Nazan ...

Ellerine saglik Pitircik, cok guzel gorunuyor, eminim tadi da harikadir.Bu arada Pitircik, haftasonu brunch da yedigimiz pirasali boregi en yakin zamanda bekliyoruz..o da cok lezzetliydi.

 
At 9/2/06 15:37, Blogger Elif ...

Arife,
Aramiza hosgeldin. Senin blogunu da ekleyelim "Diger Ascilar" bolumumuze:) Yorumlarini bekliyoruz. Sevgiler...

 
At 9/2/06 16:44, Blogger isil ...

Pitircik,
Ellerine saglik, harika gorunuyor. Tarcin eminim degisik bir tat katmistir. Aslinda yazin denemek lazim degil mi bu tarifi, patlicanlarin, domateslerin tadi varken. Yanina da karpuz keserdik. Neyse yaa, disarda hava -5 :(
selamlar, sevgiler

 
At 12/2/06 22:11, Blogger Pitircik ...

Guzel yorumlariniz icin cok tesekkurler.
Sevgiler...

 
At 21/2/06 00:48, Blogger Pitircik ...

Minecim,
Senin de tadabilmeni cok isterdim. Bir dahaki yapisimda umarim sana da tatmak kismet olur:)))
Sevgiler...

 
At 20/3/06 19:49, Anonymous Adsız ...

Selam Arkadaslar
Hepinizinde ellerine saglik. Yemeklerin hepsi de guzel gorunuyor. Ama benim size bir sorum var.Acaba tariflerde emegi gecen Nazan benim Akron/Ohio'dan tanidigim Nazan mi?

 
At 21/3/06 15:22, Blogger Pitircik ...

Merhaba,
Sadece Nazan degil hepimiz Akron/OH'dan:) Siz de bizim tanidigimiz birisi misiniz acaba??

 
At 17/2/17 16:49, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter