<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

7.13.2006

Salçalı Kurabiye




Ablacığımın hediyesi '' Oktay Usta'yla Lezzet Yolculuğu'' kitabından denediğim ilk tarif. Tarifteki un ve yağ miktarlarını değiştirdım. Katı yağ yerine zeytin yağı kullandım. Çayın yanında afiyetle yenecek, baharatlı kurabiyelerim oldu. Tıpkı Türkiye'de pastaneden aldığımız kurabiyeler gibi...

Malzemeler:

  • 1 su bardağı zeytin yağ (orjinal tarifte 250 gr. tereyağ kullanılıyordu)
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Aldığı kadar un (orjinal tarifte 5 su bardağı un kullanılıyordu)
  • Çörek otu

Yapılışı:

Yumurtamızın beyazı, yoğurt, salça, tuz- kırmızı biber ve zeytin yağımızı iyice karıştırıp, hamur kabartma tozu ve aldığı kadar un ekliyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlıyoruz. Kurabiyelerimizi yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp, çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 (375) derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!



6 Yorum:

At 5/9/06 20:36, Blogger Nazan ...

Aysegulcum ellerine saglik.
Bu kurabiyeyi acili yapsakda heralde oldukca lezzetli olur..
Bu arada bu postu oyle bekledik ki bir an once denenmeyi hak etti galiba:)

 
At 7/9/06 19:40, Blogger Elif ...

Canimmm cok guzel gorunuyor kurabiyelerin, ensonunda post edebildik ama bu sefer de altta kalmis neden acaba? Ellerine saglik pitircigim doktor adayim:)

 
At 21/10/06 15:45, Anonymous Adsız ...

Denedim, cok hos oldu. Sagol Pitircik.

 
At 23/10/06 15:06, Blogger Pitircik ...

Afiyet olsun, Obur Kedicik:) Ellerine saglik.

 
At 17/5/11 17:49, Anonymous ami ...

ellerinize saglik - cok lezzetli görünüyor - Aufsteller cok begendi

 
At 17/5/11 17:54, Anonymous kundenstopper wetterfest ...

Kundenstopper herkesi selamliyor - ve herkese mutfak sanatinda basarilar diliyor - Kundenstopper hosca kalin diyor

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter