<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.31.2005

Sebzeli Yoğurt Çorbası


Ramazan ayının son günlerinde soframızı süsleyecek doyurucu ve lezzetli bir çorba...Buna benzer bir çorba, bir kitapta görüntüsünden olsa gerek "bahar çorbası'' olarak adlandırılmıştı.

Malzemeler:
  • 1 büyük boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet tavuk veya et bulyon
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 avuç pirinç
  • 1 çorba kaşığı un
  • Nane ve kırmızı pul biber

Yapılışı:

Patates ve havuçlar küp küp doğrandıktan sonra sıvı yağda 5-6 dakika kavrulur. 1-1.5 su bardağı sıcak su eklenip, bulyon tablet atılır. 1-2 avuç pirinç eklenir. Orta ateşte arada bir karıştırılarak 5- 6 dakika pişirilir. Ayrı bir tarafta, 1 çorba kaşığı un hafifçe kararıncaya kadar kavrulur ve tenceredeki karışıma eklenir. 1 bardak yoğurt iyice çırpılır ve sıcak karışımdan bir miktar alınarak hafifçe ılıklaştırılır. Daha sonra tencereye yavaş yavaş eklenir. Oluşan yoğun karşım bir kaç dakika iyice karıştırılır ve 2-3 bardak su eklenir. Orta ateşte karıştırılarak kaynatılır. Ocaktan alınan çorbaya tuz eklenir, nane ve kırmızı pul biberle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun!!

6 Yorum:

At 31/10/05 02:07, Blogger nihan ...

Merhaba Pıtırcık,
Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak güzel bir çorba yapmışsın sağol. Ben de deneyeceğim kolay ve lezzetli bir çorbaya benziyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

 
At 31/10/05 02:29, Blogger Pitircik ...

Merhaba Nihan,
Yorumun için teşekkürler. Bu çorbanın hazırlaması gerçekten kolay.Üstelik doyurucu da. Umarım en kısa zamanda dener tekrar yorumunu yazarsın:) Sevgiyle kal...

 
At 31/10/05 02:45, Blogger Pitircik ...

Tabii ki Minecim...Senin de bulyonlu pilavın çok güzeldi:)

 
At 31/10/05 14:30, Blogger Elif ...

Pitircik nefis gorunuyor, ben butun corbalari cok severim zaten. Ozellikle Ramazan'da corbasiz bir iftar sofrasi dusunemiyorum.

 
At 3/11/05 18:25, Blogger Nazan ...

selam Pitircik.Corba oyle guzel gorunuyor ki sanki mis gibi kokusu su an burnuma geliyor :) himmm.Bir de senin cok guzel papates corban vardir, onun da tarifini en yakin zamanda bekliyorum..ellerine saglik..

 
At 4/11/05 10:40, Blogger Pitircik ...

Nazan, bravo dogrsusu...Nasil da hatirladin patates corbasini?? Ben onu size belki uc sene once yapmistim. Demmekki guzelmis. Cok sevindim begendigine:)))

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter