<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d-727358669322911237', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.31.2005

Sebzeli Yoğurt Çorbası


Ramazan ayının son günlerinde soframızı süsleyecek doyurucu ve lezzetli bir çorba...Buna benzer bir çorba, bir kitapta görüntüsünden olsa gerek "bahar çorbası'' olarak adlandırılmıştı.

Malzemeler:
  • 1 büyük boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet tavuk veya et bulyon
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 avuç pirinç
  • 1 çorba kaşığı un
  • Nane ve kırmızı pul biber

Yapılışı:

Patates ve havuçlar küp küp doğrandıktan sonra sıvı yağda 5-6 dakika kavrulur. 1-1.5 su bardağı sıcak su eklenip, bulyon tablet atılır. 1-2 avuç pirinç eklenir. Orta ateşte arada bir karıştırılarak 5- 6 dakika pişirilir. Ayrı bir tarafta, 1 çorba kaşığı un hafifçe kararıncaya kadar kavrulur ve tenceredeki karışıma eklenir. 1 bardak yoğurt iyice çırpılır ve sıcak karışımdan bir miktar alınarak hafifçe ılıklaştırılır. Daha sonra tencereye yavaş yavaş eklenir. Oluşan yoğun karşım bir kaç dakika iyice karıştırılır ve 2-3 bardak su eklenir. Orta ateşte karıştırılarak kaynatılır. Ocaktan alınan çorbaya tuz eklenir, nane ve kırmızı pul biberle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun!!

8 Yorum:

At 31/10/05 02:07, Blogger nihan ...

Merhaba Pıtırcık,
Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak güzel bir çorba yapmışsın sağol. Ben de deneyeceğim kolay ve lezzetli bir çorbaya benziyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

 
At 31/10/05 02:29, Blogger Pitircik ...

Merhaba Nihan,
Yorumun için teşekkürler. Bu çorbanın hazırlaması gerçekten kolay.Üstelik doyurucu da. Umarım en kısa zamanda dener tekrar yorumunu yazarsın:) Sevgiyle kal...

 
At 31/10/05 02:39, Blogger mine ...

Nihan'in da dedigi gibi cok lezzetli bir corbaya benziyor. Bulyon da guzel fikir, diger corbalarda da denenebilir degil mi?

 
At 31/10/05 02:45, Blogger Pitircik ...

Tabii ki Minecim...Senin de bulyonlu pilavın çok güzeldi:)

 
At 31/10/05 14:30, Blogger Elif ...

Pitircik nefis gorunuyor, ben butun corbalari cok severim zaten. Ozellikle Ramazan'da corbasiz bir iftar sofrasi dusunemiyorum.

 
At 3/11/05 18:25, Blogger Nazan ...

selam Pitircik.Corba oyle guzel gorunuyor ki sanki mis gibi kokusu su an burnuma geliyor :) himmm.Bir de senin cok guzel papates corban vardir, onun da tarifini en yakin zamanda bekliyorum..ellerine saglik..

 
At 4/11/05 10:40, Blogger Pitircik ...

Nazan, bravo dogrsusu...Nasil da hatirladin patates corbasini?? Ben onu size belki uc sene once yapmistim. Demmekki guzelmis. Cok sevindim begendigine:)))

 
At 2/10/14 04:38, Blogger seolara ...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter