<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.28.2005

Hünkar Beğendi

Biraz vakit alıcı ama çok lezzetli bir yemek...

Malzemeler (6 kişilik):

Et için:
  • 1.5 kilo kuzu eti
  • 2 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kasığı tereyağ ya da margarin
  • 3 kabuğu soyulmuş domates
  • 2 çay kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber ve kekik
  • 1.5 su bardağı su

Beğendi için:

  • 4-5 adet büyük patlıcan
  • 4 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 çorba kaşığı tuz
  • 10 bardak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
  • Kaşar ya da mozarella

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanlar fırında yaklaşık 30 dakika kadar arada bir çevrilerek közlenmeye bırakılır. Bu sırada tereyağ orta büyüklükte bir tencerede kızdırılır. Etler atılıp, kahverengi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Soğan ve sarımsak eklenip, 1-2 dakika daha karıştırılır. Salça, domates, bahartlar ve su eklenip, çok kısık ateşte 2-3 saat pişirilmeye bırakılır.

Patlıcanlar fırından alınır, oda sıcaklığına geldikten sonra kabukları soyulup büyükçe bir kaptaki tuz, su ve limon suyu karişımında 10 dakika kadar bekletilir. Bu şekilde patlıcanların kararması engelleniyor. Bu arada, un eritilen tereyağında kavurulur ve süt eklenir. Suyu iyice süzülmüş patlıcanlar bu karışımın içine eklenip, 5-6 dakika karıştırılarak püre haline gelene kadar pişirilir.

Beğendi tabağa yayılıp üzerine peynir serpildikten sonra pişirilen et koyulup, maydanozla süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun!!

5 Yorum:

At 28/10/05 01:03, Blogger Nazan ...

eline saglik pitircik..Etin tadi hala damagimizda..ne kadar da yumusacik ve agizda dagiliyordu.cok lezzetliydi.biraz zahmetli ama olsun,ilk firsatta benim de misafirlerime pisirecegim bir yemek..

 
At 28/10/05 05:05, Blogger elcinin_mutfagi ...

pitircik ellerine saglik etin ne kadar lezzetli oldugu resimden bile belli:)ben bir kere yaptim yedim ve cok begendim..uzun zaman oldu senin tarifini görünce tekrar yapmanin zamani geldigini farkettim:)

 
At 28/10/05 21:41, Blogger Elif ...

Hunkar begendi demek:) olsa da yesek keske. Resim de cok basarili cekilmis bu arada pitircik:)

 
At 29/10/05 04:24, Blogger Pitircik ...

Size de pisiririm asistente:)Tadi da cok hos oluyor. Bu arada bu yemege chefin de katkilari cok buyuk:) Fotograf guzel olmus degil mi? Nazan'la beraber ozenle cektik!

 
At 7/11/05 10:03, Anonymous Adsız ...

annemle beraber cok begendik.seni opuyoruz.annen alper dılek masa altından damla

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter