<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.23.2005

Puf Böreği


Milföy hamuru ile yapılan çok pratik bir börek...

Malzemeler (12 adet):

  • 2 adet milföy hamuru
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz ya da dere otu
  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Yapılışı:

1 adet milföy hamuru serilir. Üzerine 3-4 sıra peynir konup, ikinci kat milföyle kapatılır. Kenarlar ve ortalar iyice bastırıldıktan sonra 12 parçaya kesilir. Yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 Yorum:

At 23/10/05 19:00, Anonymous Adsız ...

Canım yeni tarıflerını acılen beklıyorum.
senı opuyorum.ABLAN

 
At 23/10/05 23:40, Blogger Pitircik ...

Merhaba,
Tarif ettigim sekilde dikdortgen seklindeki milfoy hamurunun uzun kenari boyunca 4, kisa kenari boyunca 3 sira peynir karisimi koyunca kenarlari yaklasik 6-7 santim uzunlugunda 12 kare parca elde ediliyor. Umarim sahur icin denemissinizdir. Afiyet olsun!!

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter