<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.19.2005

Fırında Pırasalı Püre


Daha önceden yapmış olduğum pırasalı suflenin tarifinde pırasalı püreyi de ertesi gün yayınlayacağımızı belirtmişti asistente, ancak tezim üzerinde çalışmaya ağırlık verdiğim için bir türlü fırsat bulamadım tarifi bir araya getirmeye.

Bu tarifin orjinalini Practical Cooking serisine ait Vegetarian kitabından bulmuştum. Orjinali Patatesli Yassı Köfte idi. Acele ile listedeki 1 kilo patatesi (2 pound), 2 büyük boy patates olarak algılayınca olması gereken yassı köfteler, şekil alamadığı için fırın tepsisine konulup fırında püreye dönüştürüldü.

Malzemeler ve yapılışı şöyle;

Malzemeler:
  • 2 büyük boy patates
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı kıyılmış pırasa
  • 2 adet yeşil soğan
  • Yarım bardak kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1.5 su bardağı ekmek kırıntısı
  • Tuz ve baharat

Hafif tuzlu suyun içinde patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra süt ekleyerek püre haline getirin. Pırasaları ve yeşil soğanı bir miktar suyun içinde 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra mutfak robotu yardımıyla kıyın. Püre haline getirdiğiniz patatesleri geniş bir kaba alın, pırasa, yeşil soğan ve kaşar peynirini de ekleyerek karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Tepsiye aluminyum folyo serdikten sonra, ekmek kırıntılarını serpiştirin. Ekmek kırıntıları karışımın tepsiye yapışmamasını sağlayacak. Hazırladığınız karışımı tepsiye yaydıktan sonra üzerine önce ekmek kırıntıları dökün sonra da çırpılmış yumurtayı sürün. 250 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Dikdörtgen dilimler kesip, üst yüzey dışarıda kalacak şekilde servis tabağına ikiye katlayarak alın.

Hem sıcak hem de soğuk servis edilebilen bir yemek.

3 Yorum:

At 20/10/05 23:04, Blogger Pitircik ...

Cok hos gozukuyor, ellerine saglik. Ben de buna cok benzer ama kabak ve unla yapilan bir tarif biliyorum. O da cok hos ve pratik.

 
At 22/10/05 21:13, Blogger Elif ...

Pitircik senin kabakli da cok guzel olmustu. Bir daha yaparsan resmini de cek, sitemize koyalim.

 
At 23/10/05 04:42, Blogger Pitircik ...

Benim kabakli tarifin resmini cekmistik diye hatirliyorum ben.Ama tabii ki tekrar yaparim. Begendiginize cok sevindim:)

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter