<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.08.2005

Fıstıklı Kek

İçinde bir gram dahi fıstık kullanılmasa da, tarifi veren kişi bu şekilde adlandırmıştı. Ben de öyle söylemeyi tercih ediyorum. Ispanaklı kek dediğimde bir ön yargı oluşabiliyor. Aslında süt yerine püre haline getirilmiş ıspanak koymaktan başka, normal sütlü kekten bir farkı yok.

Tarifi şöyle;
  • 3 yumurta
  • 1.5 bardak şeker
  • 2.5 bardak un
  • 1 bardak kadar püre ıspanak
  • 0.5 bardak sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

kreması

  • 2 bardak süt
  • 2 paket kremşanti
  • 2 kaşık nişasta
  • kek parçacıkları

Yumurtalar ve şeker çırpılır (pandispanya tarzında bir doku için 1 bardak şeker ile beyazları, kalan şeker ile sarıları çırpın). Karışım beyazlayıp yumurta kokusu gittiğinde yağ, un, vanilya, kabartma tozu ve ıspanak eklenir. Yağlanıp unlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 250 derece fırına sürülür. Yaklaşık 20 dakika pişirilir. Kontrol için kekin en derin yerine saplanan bıçak temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.

Kek soğuduktan sonra kenarları kesilir (üzerine bir tabak konularak kalıp gibi kullanmakta fayda var). Kesilen parçalar blenderdan geçirilerek öğütülür. 2-3 kaşık kadar süsleme için kenara ayrılır, gerisi kremşantinin içine eklenir. Arzuya göre süslenir.

6 Yorum:

At 9/10/05 08:35, Blogger sarah ...

Pastanin tarifi cok degisik geldi, teyzem banada ispanakli bir kek yedirmisti, ispanak oldugunu hic anlamamistim,

Ellerine saglik

sarah

 
At 10/10/05 08:14, Anonymous Adsız ...

Selam
Acaba krema malzemelerinde yazan nişasta kullanılmıyor mu?

 
At 10/10/05 12:37, Blogger ipodtouch ...

Bana verilen tarifte iki bardak sut, bir paket kremsanti, kek parcaciklari ve iki kasik nisasta diyordu. kremam cok duru olunca tarifte kremsanti oranini iki katina cikardim sadece.

nisastanin, kremanin icine konulan kek parcaciklari nedeni ile asiri sekerli olmasini onleyecegini dusunuyorum. Ancak agiz tadiniza uymayacagini dusunuyorsaniz ya da kekden krema icine koymayacaksaniz cikartabilirsiniz.

 
At 11/10/05 01:13, Anonymous Adsız ...

Ben yerken ispanakli kek oldugunu soylemediler, ustune de fistik serpmislerdi hic anlamadim. Sizinki de mukemmel gorunuyor, simdi olsaydi da yeseydik:)

 
At 11/10/05 05:31, Anonymous Adsız ...

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. iştah kabartıcı bir görüntü. Ben de yapmıştım ıspanaklı kek ; hakikaten hiç belli olmuyor ıspanaklar.

 
At 12/10/05 14:12, Anonymous Adsız ...

pastanın görüntüsü mükemmel umarım birgün bizde tadına bakabiliriz .benim teyzemin kızıda çok marifetlidir ...ondan tarifler alıp sizinle paylaşmak isterim tulin

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter