<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.16.2005

Terbiyeli Köfte (çorba)


Bu çorba bizim ailede çoğunlukla bayram yemeklerinde pişirilen, benim de hep özel günlerde ilk aklıma gelen bir çorbadır.

köfte malzemesi:
  • 1 küçük boy soğan
  • 3 yumurta büyüklüğünde yağsız kıyma
  • 3-4 dal maydanoz
  • tuz-karabiber
terbiye için:
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Rendelenmiş, suyu sıkılmış soğan ve diğer köfte malzemeleri yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanıp una bulanır. 2 patates ve 1 büyük havuç küp küp kesilerek hazırlanır. 4 kişilik çorba için yaklaşık 4-5 bardak su yeterli olacaktır. Kaynayan suyun içine köfteleri, patates ve havuç küplerini atarak kaynamaya bırakırız.
Köfteler piştikten sonra, terbiye malzemesi bir kapta çırpılır ve yavaş yavaş tencereye eklenir. 1-2 dakika kaynatılır ve hemen sıcak servis yapılır. Servis yaparken üzerine kırmızı biberli yağ veya kuru nane ekleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun..

Püf noktası: Ben çorbayı kestirmemek için yumurtaların beyazını kullanmıyorum. Ama siz kullanmak isterseniz veya yanlışlıkla terbiye malzemesine tam yumurta katmışsanız, çorbanın kesilmemesi için şu yöntemi izleyebilirsiniz; Kaynayan çorba suyunu ılıştırarak kepçe kepçe terbiye malzemesine ilave edersiniz ve iki kabın da sıcaklığının yaklaşık aynı olmasını sağlarsınız. Daha sonra terbiyeli karışım yavaş yavaş tencereye eklenir ve bir iki taşım daha kaynatılıp altı kapatılır.
kesilmek: yumurta beyazının daha karışmadan top top çorbada aniden pişmesi

3 Yorum:

At 16/10/05 01:04, Blogger Elif ...

Nazan, tekrar ellerine saglik..
Cok doyurucu mukemmel bir corbaydi.

 
At 16/10/05 08:38, Blogger pınar ...

şu anda annem mutfakta yapıyor bu çorbayı.biraz daha değişik ama temelde aynı. ne tesadüf. ben de koymayı düşünüyordum bloga. biz de buna sulu köfte diyoruz.
eline sağlık.

 
At 17/10/05 06:51, Blogger Pitircik ...

Bu corbayi Amerika'ya geldigimde ilk kez Nazan'lara pisirmistim. Annem kofte harcinin icine hafif haslanmis pirinc te koyar. Goruntusu hos oluyor. Ben de en kisa zamanda tekrar deneyecegim.

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter