<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.15.2005

Fırında Elma


Hafif ve basit bir tatlı.

Sarı elmaların bıçak ya da patates soyucu ile çekirdekleri çıkartılır ve elmalar borcama dizilir. Her elmanın içine yarım tatlı kaşığı şeker ve 1/4 çay kaşığı tarçın ekilip, yarım fincan su eklenir. Borcama bir fincan fazladan su eklenip 180 derece fırında 1-1.5 saat elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Soğuyunca, elmaların içine ve üzerine kremşanti konulup ceviz ve tarçın ile süslenir. Asıl tarifte elma çeşidi belirtilmese de fırında daha dayanıklı olduğu için sarı elmayı tercih ediyorum.

2 Yorum:

At 17/10/05 06:57, Blogger Pitircik ...

Eline saglik! Cok hafif ve hazirlamsi kolay bir tatli. En kisa zamanda deneyecegim.

 
At 17/10/05 09:50, Blogger Pitircik ...

Editorcum ve Asistentecim:) Bu siteyi olusturdugunuz icin cok sagolun. Ilk tarifimi yazarken cok zevk aldim. Pisirmek de yayinlamak da cok zevkli!!

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter