<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.27.2005

Acuka (Cevizli Ezme)



Kahvaltılarda ekmeğin üzerine veya tostun arasına iştah açıcı bir ezme. Hazırlaması gerçekten çok kolay.

Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 1 bardak ceviz
Cevizler mutfak robotunda çekilir, sarımsaklar rendelenir ve bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak ezme hazırlanır. Herkes ölçüleri kendi damak tadına göre azaltıp arttırabilir. Önemli olan ekmeğin üstüne sürecek kıvamda olması. Ben biber salçasının kokusunu ve tadını daha fazla sevdiğim için domates salçasının ölçüsünü daha az tutuyorum. İsteğe bağlı olarak beyaz peynir de eklenebilir.

Yukarıdaki ölçülerden 1 kaseden biraz fazla çıkıyor. Herkese iştah dolu kahvaltılar ;)


Güncelleme: Resim yenilendi. Eski resime buradan ulaşabilirsiniz.(29.10.2005)

8 Yorum:

At 27/10/05 10:52, Blogger Pitircik ...

Gercekten cok guzel ve bereketli oluyor. Ben sadece biber salcasi kullanarak da denedim cok hos oldu. Ceviz yerine de findik kullandim:)

 
At 27/10/05 14:22, Blogger Nazan ...

Anneannem aslinda sarimsak yerine cemen koyarak yapardi bu ezmeyi bize.Daha bi lezzetli olurdu ama malum cemenli oldugu zaman dikkatli tuketmek gerekiyor:)

 
At 28/10/05 16:16, Blogger ev perisi;) ...

MERHABA PİTİRCİK! İŞTAH AÇICI BİR GÖRÜNTÜ! ELİNİZE SAĞLIK!

 
At 28/10/05 21:39, Blogger Elif ...

Nazan simiti nerden buldun? cok lezzetli bisey bu acuka:) ellerine saglik..

 
At 28/10/05 22:08, Blogger Elif ...

Bu arada resim niye flu? Ozellikle mi cektin yoksa kamera ayarinda mi birsey var?

 
At 30/10/05 21:35, Blogger Nazan ...

selam assistente,
keske Turkiyedeki gibi simit yapabilsem,onlar Turkiyeden geldibu.bu arada bu resim nasil? :)

 
At 31/10/05 14:27, Blogger Elif ...

bu resim super:)

 
At 22/11/05 17:21, Anonymous Adsız ...

Acıkanın tarifini sitenizde görmek beni çok mutlu etti.Acıka bizde çok yapılır.Tabii sadece hafta sonları yenebilir.SEVGİLER

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter