Acuka (Cevizli Ezme)
Kahvaltılarda ekmeğin üzerine veya tostun arasına iştah açıcı bir ezme. Hazırlaması gerçekten çok kolay.
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 dilim bayat ekmek
- 1 bardak ceviz
Yukarıdaki ölçülerden 1 kaseden biraz fazla çıkıyor. Herkese iştah dolu kahvaltılar ;)
Güncelleme: Resim yenilendi. Eski resime buradan ulaşabilirsiniz.(29.10.2005)
8 Yorum:
Gercekten cok guzel ve bereketli oluyor. Ben sadece biber salcasi kullanarak da denedim cok hos oldu. Ceviz yerine de findik kullandim:)
Anneannem aslinda sarimsak yerine cemen koyarak yapardi bu ezmeyi bize.Daha bi lezzetli olurdu ama malum cemenli oldugu zaman dikkatli tuketmek gerekiyor:)
MERHABA PİTİRCİK! İŞTAH AÇICI BİR GÖRÜNTÜ! ELİNİZE SAĞLIK!
Nazan simiti nerden buldun? cok lezzetli bisey bu acuka:) ellerine saglik..
Bu arada resim niye flu? Ozellikle mi cektin yoksa kamera ayarinda mi birsey var?
selam assistente,
keske Turkiyedeki gibi simit yapabilsem,onlar Turkiyeden geldibu.bu arada bu resim nasil? :)
bu resim super:)
Acıkanın tarifini sitenizde görmek beni çok mutlu etti.Acıka bizde çok yapılır.Tabii sadece hafta sonları yenebilir.SEVGİLER
Yorum Gönder
<< Ana Sayfa