<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

1.04.2006

SAKIZLI MUHALLEBİ



Sakızlı muhallebiyi en son Türkiye'de annemin arkadaş toplantılarının birinde tatmıştım. Kremalı tadı üzerindeki çikolatalı sos ile birleşince çok lezzetliydi ve çok hoşuma gitmişti. Ancak daha sonları buralarda damla sakızı bulamayacağımı düşündüğümden tarifini bile almamıştım. Geçenlerde annemden telefonda tarifini aldım ve Türkiye'den gelen damla sakızlarini kullanarak mutfaktakiler grubunun toplantısına sakızlı muhallebiyi denemeye karar verdim.


Malzemeler :
3 kahve fincanı un
1 bardak şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
5 tane damla sakızı
100 gram margarin

Yapılışı:
Un, şeker, yağ, süt ve dövülmüş sakız karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. 20 dakika mikserle çırpılır.

Üzerine Sos:
2 yumurta
3 kaşık koyu kakao
3 kaşık pudra şekeri
50 gram yağ

Malzemenin hepsi mikserle çırpılıp pişirilir ve daha sonra muhallebinin üzerine istenilen şekilde dökülür.

Afiyet olsun...

15 Yorum:

At 4/1/06 12:19, Blogger Pitircik ...

Nazan, gercekten cok guzeldi tadi. Damla sakizi en sevdigim tatlardandir zaten. Uzerinin suslemesi de ayri bir cekicilik katmis muhallebiye. Ellerine saglik!!Verdigin damla sakizlar icin de cok tesekkurler. Damla sakizla yapilabilecek bir cok sey vardi aklimda, sayende onlari da deneyebilecegim.
Buralardan oralara sevgiler:))

 
At 4/1/06 13:02, Blogger ceren ...

Merhaba Nazan,
Suslemesi gercekten cok hos eminim ki tadida ayni goruntusu gibi guzeldir.Sakizli muhallabiyi gercekten cok severim.Ellerine saglik.
Sevgiler...

 
At 4/1/06 16:20, Blogger Tuhfe ...

Sevgili Nazan sakızlı muhallebin çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

Bizimle " en pratiklerinizi" paylaşır mısınız?

Sevgilerimle.

 
At 4/1/06 17:21, Anonymous Adsız ...

Nazan ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar. Tatlılara kullanılan damla sakızını bulmak gerçekten bazen zor olabiliyor. Bulamadığın zaman çiğnediğimiz falım gibi damla sakızlarını da koyabilirsin:)
Sevgiler...

 
At 4/1/06 18:34, Blogger Elif ...

Nazancım seni şimdiden çok özledim. Türkiye dönüşü sanki yine eskisi gibi görüşecekmişiz gibi geliyor bana, oysa ki yanıbaşımdaki güzel komşum gitti:( Sakızlı muhallebin de gerçekten çok lezzetliydi, son verdiklerini de afiyetle yedik:) Ellerine sağlık canım.

 
At 5/1/06 04:00, Blogger Hayat Güzel ...

Bugün alacaklarım listesine damla sakızını da ekleyeyim :))
Nazan'cığım ellerine sağlık.

 
At 6/1/06 04:04, Blogger pınar ...

eline sağlık nazan. annem damla sakız yerine bazen falım sakız da kullanıyor. aynı tad oluyor.
sevgiler...

 
At 6/1/06 12:51, Anonymous Adsız ...

Nazancigim, gercekten cok hos bir tadi vardi muhallebilerin.

Ellerine saglik.

 
At 7/1/06 07:47, Blogger Sibel ...

Ne güzel de süslemişsin Nazan! Ellerine sağlık. Sakızlı hiçbirşeye dayanamam ben:) Sakız bulmuşken mutlaka kurabiye de yapmanı tavsiye ederim! Tarifini blogumda bulabilirsin:) Sevgiler!

 
At 7/1/06 19:45, Blogger Nazan ...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 
At 8/1/06 01:47, Blogger Nazan ...

sevgili Tuhfe;
Mutfaktakiler ascilari tatilden doner donmez "En pratiklerimizi" en yakin zamanda sitemizde sizlerle paylasicaz.

Sevgili Seyma ve Pinar;
Damla sakizi yerine falim sakizi kullanmak gercekten iyi bir fikir.Bizim evde falim sakizi mutlaka bulunur, ben bugune kadar Turkiyeden damla sakizi gelmesini bosuna beklemisim o zaman:)

Sevgili Sibel;
En yakin zamanda sitende yayinladigin sakizli kurabiyeleri denicem..
Herkese sevgiler....

 
At 9/1/06 08:34, Blogger Tuhfe ...

Iyi bayramlar.

 
At 9/1/06 14:53, Blogger beyazturna ...

bnMerhaba Nazancim, ellerine saglik harika gorunuyorlar, hele suslemesine bayildim bu konuda cok maharetlisin. Yaptiklarindan her seferinde bizim icin de bir kasik yemeyi unutma.

Sevgiler
tobeesh

 
At 13/1/06 02:09, Blogger ÇEŞNİ ...

pıtırcık canım benim
seinde bayramın kutlu olsun..uzak diyarlarda ah yaaa...:((
öpüyorum seni
aynur

 
At 17/2/17 16:49, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter