Ağlayan Pasta
Sevgili Fatma ablamın tavsiye ettiği bu tarifi ilk kez Obur Kedi ve Elif'in düzenledikleri davet için denemiştim. Hazırlanışı pratik bu lezzetli pasta adından da anlaşıldığı gibi oldukça nemli, adeta ağlıyor:) Sevgili mutfak arkadaşlarım tadını beğenmiş olmalılar ki, bu tarifi ne zaman koyacağımı soruyorlardı. İşte beklenen tarif...
Malzemeler
Kek
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 3 yemek kaşığı süt (hamur için)
- 1 küçük paket kakao
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 2.5 bardak soğuk süt (keki nemlendirmek için)
Krema
- 2 poşet toz krema (1 poşet (75 gram) kullandım)
- 1 su bardağı süt
Çikolata Sosu
- 2 kahve fincanı şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 fincan süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Öncelikle fırınımızı 350(170) dereceye getirip, pastanın kekini pişireceğimiz kalıbı (20cm X20 cm kare borcam kullandım) ısıtıyoruz. Yumurta, şeker ve sütü iyice karıştırıp; un, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyerek pastamızın kek hamurunu hazırlıyoruz. Hamuru fırından aldığımız sıcak kalıbın içine döküp, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından alır almaz üzerine 2.5 su bardağı soğuk süt döküp, soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta toz kremayı 1 bardak soğuk sütle çırpıyoruz. Çikolata sosunu hazırlayıp, oda sıcaklığına getiriyoruz. Soğuttuğumuz kekin üzerine önce kremayı daha sonra da çikolata sosunu sürüp bir miktar daha buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!
Püf Noktası: Fatma ablam kekin daha iyi kabarabilmesi için yumurtaları kullanmadan önce bir miktar fırında ısıtmamı söylemişti. Denedim, gerçekten de pastanın keki çok hoş bir şekilde kabardı. Size de tavsiye ederim:)
27 Yorum:
Harika bir pasta. Ben de yapmayı düşünüyorum. Sormak istediğim çikolata sosu için verilen süt miktarı kahve finacnı mı yoksa neskahve fincanı ile mi ölçeceğiz?
Ellerine sağlık Pitircık ağlayan pastan çok güzel gözüküyor bir daki sefere bende yaparken püf noktanın göz önüne alarak yapacağım önerin için çok teşekkürler bende sizi beklerim siteme sevgiler...
Pıtırcık ya süper bir pasta şu ağlayan pasta:))) Herkese tavsiye ederim ama pıtırcık kadar lezzetli yapabilir misiniz bilemem. Türkiye'den sevgiler saygılar efendim...
Pıtırcık pasta gözalıcı görünüyor! Şahane bir dilim, fena halde de iştah açıcı:) Ellerine sağlık!
Minecim,
Begenmene cok sevindim.Senin icin gitmedem mutlaka bir kez daha yapacagim:)
Cikolata sosu icin ben irice bir Turk kahvesi fincani kullandim. Neskahve fincani kullanirsak sosumuz oldukca sivi olabilir.Yorumunuz icin tesekkurler!
Merhaba Bengisu,
Begenmene cok sevindim. Ben de senin sayfana bakiyorum. Cok guzel tarifler veriyorsun, biliyorum:) Sevgiler...
Elifcim,
Sen de denersen bu pastayi, eminim harika yaparsin. Turkiye'ye sevgiler. Evdekilere selamlar!!
Sibel,
Elimde olsa da bir dilim gonderebilsem bu pastadan...
Sevgiler
Merhaba Ipek,
Arada siz de yapin bir kacamak ve bu pastayi anneciginizin ellerinden mutlaka tadin derim.
Sevgili Pıtırcık, sayfayı ilk açtığımda seramik sanatçısının sergilenmek üzre hazırlamış olduğu bir tasarım gibi geldi pastan. o kadar güzzel görünüyor ki anlatamam. Sanat eseri gibi. Ellerine sağlık.
Merhaba Pıtırcık,
Ellerıne saglık muhtesem gorunuyor.Bende aglayan pastaya benzeyen bı tarıf bulmustum yapmayı dusunuyordum ama senıınkını deneyecegım daha cok begendım.Gercekten denenmeye deger bır pasta:)
Sevgıler...
Piticik, cok guzel ve hafif bir tatliydi. Ellerine saglik. Insan diger pastalarda oldugu gibi yedikten sonra ir agirlik hissi yasamiyor.
Merhaba Pıtırcık,
Uzun bir aradan sonra tekrar sizerle olmak güzel ellerine sağlık pasta harika olmuş. Denenencek tarifler arasına aldım.
Sevgiler.
Sevgili Tuhfe, Ceren, Obur Kedicik ve Nihan,
Guzel yorumlariniz icin cok tesekkurler. Ben de sizin sitelerinizi zevkle takip ediyorum. Yeni tariflerinizi heyecanla bekliyorum.
Bu arada maharet sadece ben de degil. Pasta cok hos resimlendi. Bu guzel fotografi ceken sevgili Nazan'a da cok tesekkurler!!
Sevgiler....
Sevgili Pitircik ellerine saglik..Tasinma telasi derken en favori tarifine yorum yazmaya geciktim :) Cok lezzetliydi..
Merhaba dün tarifinizi gördüm ve bugün hemen yaptım. Çok güzeldi gelip gidip yiyorum. hatta bloguma da sizin pastanın adını taşıyan bir yazı yazdım, linkinizi verdim yazımda.kek çok güzel kabardı ve kalıba sığmadı. anlamadığım bir nokta vardı. keki ıslattıktan sonra sosları keki kalıptan çıkarıp mı dökecektik, kalıbın içindeyken mi diye ama kek kalıba sığmayınca zaten çıkarmak zorunda kaldım.bundan sonra sık sık yapacağım bir tarif daha oldu. ellerinize sağlık. bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.
Merhaba Burcu,
Guzel yorumun icin cok tesekkurler. Sitemizi ziyaret etmene ve hatta bu tarifi denemeneme cok sevindim. Ben keki kaliptan cikarmadan sut dokuyorum. Borcamda yaptigim icin dilimlemek de zor olmuyor. Ellerine saglik!!
Sevgiler...
pasta çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık.Sevgiler Fatma
merhaba arkadaslar cok guzel bir tarife benziyor bende denemek istiyorum ama cikolata sosunu nasil yapacam onu anlamadim sadece malzemeri karistiracakmiyim yoksa herhangi bir kaynatma islemi varmi... ????
Çok güzel bir pasta.yediğim pastalar arasında en iyi diyebilirim. sana çok teşekkür ediyorum.(^_^)
CAKE PATIENT
çokkk süper bir pasta bu pasta tarifini ekleyene teşekkürlerimim sunarım
selam arkadaşlar
bu pasta süper. bu pastayı ekleyene tşk ederim
pastayı denedim ama ortası bir türlü pişmek bilmedi borcama koymadım birde 170 derece fırına ön ısıtma yapmadan koydum sebep bunlar olabilirmi ayrıca diğer tariflerinizide denedim teşekkürler elinize sağlık
pastanı okur okumaz hmn alışverişe koştum yapmak için malzemeleri aldım hmn yapıyorum çikolata sosun harika oldu ellerine saglık pıtırcık
pastayı annem yaptı süper oldu valla.. bayıldık.. yaz günü buzdolabından çıkartıp dondurma gibi yemesi çok lezzetli..hepinizin ellerine sağlık :))
bende yaptım ama ıgrenc olduu sankı tarıfde bı hata vardı=( bayada ugrasmıstımmmm
ayyuce pastada bir hata yok benim bildiğim ağlayan pastada bundan ama ben hazır çikolata sosu kullanıyorum daha iyi oluyor..muhtemelen senin yapışından kaynaklı bir hata..tepsi ve fırın ısısı çok önemli...
herseyi anladım yumurtayı fırına atmayı anlamadım:((((
bu ne ya harika ne diyeceyimi bilemiyorum tarifini merak ediyordum pıtırcık sana çok teşekkür ederim. hergün yapıyorum.
Sakın yapmayın. Gerçekten ağlıyor ama üzüntüden. Bir türlü pişmedi. Dışı pişerken içi sıvı kaldı. Kısacası felaket
Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları
Yorum Gönder
<< Ana Sayfa