<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

1.13.2006

Pratik Bilgiler


Sevgili
Tuhfe mutfaktakiler olarak bize en pratiklerimizi sormuştu. Araya bayramın girmesi, benim taşınma telaşım, mutfaktaki arkadaşların seyahat planları derken ancak şimdi önerilerimizi sizinle paylaşabiliyoruz. Aklımıza gelen küçük öneriler....


Kabartma tozunun veya sodanın aktif olup olmadığını anlamak için hamurunuzu riske atmak yerine önceden 1 kaşık tozu 1 sıcak suya atıp suyun köpürüp köpürmediğine bakarak anlayabiliriz. Eğer köpürürse kullanabiliriz, eğer bir kabarma olmazsa yeni bir kutuya ihtiyacımız var demektir.


Ne kadar parlatmaya çalışsamda mutfak lavabosu, çelik çaydanlık veya tencerelerde kururken su izleri kalır. Bu sorunu daha önce televizyondan öğrendigim iki yol ile çözmeye çalışıyorum;İspirto ile ovalayarak (ben rubbing alköl burda kullanıyorum) veya sirkeye batırılmış sünger ile silerek.

Sevgili Tuhfe güzel koksun diye bulaşık makinesine limon kabukları koyduğundan bahsetmişti. Ben de bulaşık deterjanina 2-3 kaşık sirke ekliyorum. Böylelikle bulaşıklardan yağ daha kolay temizleniyor ve bardaklar daha parlak oluyor ve su lekeleri kalmıyor.

Mutfaktaki öğütücüden hoş olmayan kokular geliyorsa limon veya portakal kabuklarını öğütüp belli bir süre beklettikten sonra suyu acıp akıtıyorum.

Soğanları keserken ağlamamak için doğramaya başlamadan önce 5 dakika buzlu suya veya dondurucuya koyuyorum ve gerçekten işe yarıyor.


Oburkedi nin benimle paylaştığı pratik bilgi önerisi de şöyle:
soğan, sarımsak veya balık doğradıktan sonra ellerimizde kalan kötü kokuları gidermek için ellerimizi çelik bir objeye sürmek (çaydanlik veya çelik tencere gibi…)

Mine ise çaydanlıktaki kireçleri çıkarabilmek için çaydanlığı ilk önce ocakta boş olarak ısıttığını sonra soğuk su koyup biraz bekletip yıkadığını söyledi.

İki küçük pratik önerimde ev dekorasyonu hakkında..

Boya yaptıktan sonra eğer fırçalarınızı tekrar kullanmak istiyorsanız, bir poşete koyup buzlukta saklayabilirsiniz..Bu pratik bilgiyi bir ev dizayn dergisinde okumuştum ve gerçekten çok işime yaradi ve kullandiğim boyası üstünde donmuş fırçaları atmaktan kurtuldum.


Resimdeki objeyi yillar önce yapmıştım.. karanfil batırılarak süslenmis bir portakal : ) İnanin hem mutfağınız çok güzel karanfil kokuyor hem de çok güzel dekorasyon oluyor….


Biz de eğer kabul ederlerse
Hayat
ve
Sibel e sormak istiyoruz.."bizimle en pratiklerinizi paylasir misiniz?"

Herkese sevgiler.....



8 Yorum:

At 16/1/06 04:12, Blogger ZeYNeP ...

Benim favorim karanfil batırılmış Portakal oldu ! Hemen bugün yapacağım. Harika fikir:)

Ellerine saglık, cok guzel bilgiler vermişsin.
Sevgilerimle
Figen

 
At 16/1/06 13:39, Blogger Pitircik ...

Bilgiler gercekten cok faydali. Ben de bulasik makinesinden lekeli cikan bulasiklardan hic hoslanmam, bilirsin. Sirke koymayi ben de deneyecegim. Bir de karanfil batirilmis portakal uzun sure koku veriyor mu ve ne kadar dayaniyor? Portakal curumuyor mu?
Sevgiler...

 
At 16/1/06 15:18, Blogger Nazan ...

Pitircikcim;
Karanfilli portakal ilk 6 ay yogun karanfil kokusunu veriyor. Daha sonra da elinize aldiginizda hala karanfil kokusunu alabiliyorsunuz. Portakal zamanla curuyup buzuldukce karanfiller daha da sIkIsIyorlar. Arada bosluklar varsa onlar kayboluyor ve daha guzel gorunmeye basliyor.(curuk portakal kokusu kesinlikle duyulmuyor).
Zamanla keskin karanfil kokusu azalzada iginc bir dekor olarak mutfak masasini suslemeye devam edebilir.
NOT:portakal yerine limon da kullanilabilir.

 
At 16/1/06 16:23, Blogger Pitircik ...

Aciklama icin tesekkurler, Nazancim. Karanfilli portakal ya da limonu mutlaka deneyecegim:)

 
At 17/1/06 14:01, Blogger Tuhfe ...

Kizlar cok guzel bilgiler paylasmissiniz. Tesekkur ederim hepinize. El kokusu icin metale dokunmak ilginc ve cok kolay yontem gibi geldi,deneyecegim.

Sevgilerle.

 
At 29/1/06 14:17, Blogger DAMLA ...

Ben de şu karanfilli portakala bayıldım, mutlaka deneyeceğim!!...
Teşekkürler...

 
At 22/9/06 19:22, Anonymous Adsız ...

selam..karanfil batırılmış portakal hoş bir fikir eminim kokusu da görüntüsü gibi hoştur yalnız beni düşündüren 6 ay bir portakal dışarda yani dolapta olmadan kaldı ki dolapta bile çürüyor nasıl durabiliyor kurt falan oluşmuyor mu ne bileyim suyu akmıyor mu küf kokmuyor mu ..ya da şöyle olsa portakalın çürüdüğünü farkettiğimizde karanfilleri çıkarıp taze bir portakala taksak ve bu işlemi kış boyu yapsak daha hoş ve sağlıklı olmaz mı?

 
At 17/2/17 16:49, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter