<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d8829638997459478945', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

11.13.2005

Bademli Fındıklı İtalyan Kurabiyeleri (Biscotti)


Geleneksel olarak anasonla tatlandırılmış gevrek İtalyan kurabiyelerine "Biscotti" denildiğini biliyor muydunuz? Anasonsuz biscotto(İtalyanca biscottinin tekil hali) tarifleri de bulmak mümkün tabii ki. İtalya'da, Vin Santo adı verilen beyaz üzümden yapılan tatlı şarabıyla beraber biscotti tüketmek çok yaygınmış. Dünyanın diğer bölgelerinde özellikle Amerika'da ise biscotti, Starbucks Coffee gibi "Expresso Bar" dediğimiz mekanların vazgeçilmez ürünü olarak gösteriliyor. Nedeni ise kurabiyenin sert dokusunun kahve ya da şaraba batırmak için ideal olması.

Ben de bugun sizlere bademli fındıklı biscotti tarifi veriyorum. Sevgili Nazan kurabiyelerimin çok lezzetli ve gevrek olduklarını söyledi, resimlerini de o çekti sağolsun. Tarifi de beraber yazıyoruz zaten:))

Malzemeler

  • 1/4 bardak tuzsuz margarin
  • 1/2 bardak şeker
  • 1 bardak un
  • Bir tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 bardak mısır unu
  • 1 yumurta
  • Yarım bardak badem
  • Yarım bardak fındık

Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri karıştırarak krema kıvamına getirin. Başka bir kapta un, tuz, mısır unu, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve çırpılmış yumurtayı yumuşak hamur kıvamı elde edilinceye kadar karıştırın. Daha sonra, irice dövülmüş fındık ve bademi hamura ekleyin. Hamuru ikiye ayırıp dikdörtgen şeklini verdikten sonra yağlanmış tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Hafif pembeleşmiş ama sertleşmemiş kurabiyeleri fırından çıkarın, soğuduktan sonra 2 cm kalınlığında kesin ve tekrar fırına verin. İkinci defa fırına giren kurabiyeler tamamen pişer ve gevrekleşir.

Not 1: Kurabiyeleri keserken keskin ve büyük bir bıçak kullanın yoksa parçalanabilirler.

Not 2: Tarif yazmak pişirmekten çok daha zormuş, tekrar dener miyim bilmiyorum:)

7 Yorum:

At 14/11/05 00:50, Blogger Pitircik ...

Ellerine saglik, Asistente! Gercekten cok hos gorunuyorlar. Resim de cok guzel cekilmis. Tebrikler, Nazan! Ben de seviyorum bu kurabiyeleri cayla, kahve ile cok hos oluyor. Umarim seninkileri tatma olanagim da olur!! Mutfaktaki basarilarinin devamini dilerim:))

 
At 14/11/05 01:04, Anonymous Adsız ...

Tatlari da cok guzeldi. Ozellikle calisirken cayin yaninda atistirmasi.. Hmmmm...

 
At 14/11/05 02:09, Blogger Nazan ...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 
At 14/11/05 02:12, Blogger Nazan ...

Assistentecim, tekrar ellerine saglik.Cok gevrek ve lezzetliydiler.
Gittigimiz cafelerde kahvenin yaninda maalesef sadece bir tane verirlerdi ve bitmemesi icin kemire kemire kucuk isiriklarla tadini cikartmaya calistigim bir kurabiyeydi. Denemek icin senin tarifini bekliyordum :)Artik, kendim yapip doya doya cayima batira batira yerim..Bu kurabiyeciklerin cok uzun sure tazeligini kurumasi, saklanabilmesi baska guzel bir ozellikleri..
Assistentecim,mutfagimiza girdin artik, diger guzel tariflerini de bekliyoruz ;)

 
At 14/11/05 06:13, Anonymous Adsız ...

ben de isterim bu kurabiyelerden :)

isil

 
At 14/11/05 18:04, Blogger Elif ...

Mine,
Kurabiyelerin gevrek olmasinin en onemli nedeni ikinci defa firina girmesi. Ama icinde misir unu olmasinin da etkisi var.

Pitircik,
Insallah bir daha yaparim sizler de tadarsiniz. Resimde gercekten mukemmel gorunuyorlar, ama tadi konusunda birsey diyemiyorum Nazan biraz abartiyor da olabilir:)

Oburkedi,
Sizlerin muhtesem yemeklerinin yaninda benim yaptigim basit bir kurabiyenin lafi mi olur:) Begendigine sevindim bu arada.

Nazan,
Resim icin tekrar tesekkurler. Dun gece beraber tarifi yazmak da cok keyifliydi. Farkettin mi tarifteki anormalligi? Margarin-seker karisimini diger kaptaki malzemelere ekleyip hamur haline getirin demeyi unutmusuz, onlar oyle bir kosede kalmis...hahaha:)))harcadigimiz zamani dusununce gulmemek elde degil.

Isil,
Cok tesekkur ederim sitemizi takip ettigin ve de yorum yazdigin icin benim canim arkadasim. Sana da yaparim insallah birgun karsilikli oturup biscotti esliginde kahvelerimizi yudumlariz.

 
At 17/2/17 16:42, Blogger Halı Yıkama ...

Halı Yıkama hizmeti arayan hanımlar için bu siteyi incelemenizi öneririm.
Halı Yıkama
Halı Yıkama Fiyatları

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter