<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d-727358669322911237', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

11.20.2005

Ekmek Pudingi


Malzemeler

1,5 bardak ekmek kırıntısı
1,5 bardak süt
1 bardaktan biraz fazla kahverengi şeker
3 kaşık margarin
3 yumurta
1 paket vanilya
Yarım bardak kuş üzümü

Sütle ekmek kırıntılarını bir kapta karıştırıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. Diğer tarafta margarin, şeker ve yumurta sarılarını çırpıyoruz. Bu karışımı süt ve ekmek karışımına ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. 3 yumurta beyazını vanilyayla beraber mikserle çırpıp, kabarcıkları gitmeyecek şekilde yavaş yavaş diğer malzemelerimize yediriyoruz. En son üzümleri de ekledikten sonra borcamda pişiriyoruz ancak suyun içinde pişmesi gerekiyor. İsminin puding olmasına aldanmayın şekli daha çok keke benziyor. Editör servis yaparken üzerine krem şanti ve üzüm de koydu bence gayet de yakıştı. Afiyet olsun...

9 Yorum:

At 20/11/05 17:15, Blogger Pitircik ...

Ellerine saglik, Minecim. Cok hafif bir tatliya benziyor. Hazirlanis sekli de bana cok uygun, pratik. Deneyecegim!!:)

 
At 20/11/05 18:52, Anonymous Tutku ...

Minecim tarıfın hem yapılısı kolay hem de cok lezzetli gozukuyor:)İlk işim tarifini denemek olacak.Ellerine sağlık...

 
At 20/11/05 22:57, Blogger Nazan ...

Minecim, ellerine saglik. Ben ismini bilmeden tadina baktigimda kek zannetmistim:)oldukca lezzetli.Evdeki bayat ekmekleri degerlendirmek icin de guzel bir sebeb.

 
At 21/11/05 02:25, Blogger nihan ...

Minecim artan ekmeklerimizi bu güzel tatlıda kullanarak değerlendirebiliriz değil mi? Ellerine sağlık.
Sevgiler.

 
At 21/11/05 13:21, Anonymous Obur Kedi ...

Ellerine saglik Minecigim. Gercekten cok hafifti. Tepsinin nasil bittigini anlamadim bile. Asistente de tatsin diye son dilimde zor tuttum kendimi.

 
At 22/11/05 07:37, Anonymous Adsız ...

MINE EKMEKLERIN DIS KAHVERENGI KISIMLARIYLAMI BIRLIKTE EKMEK KIRINTISINI KOYUYORUZ YOKSA SADECE IC KISMININ EKMEK KIRINTISINI MI?

 
At 22/11/05 12:21, Blogger mine ...

Sutun icinde beklettigimiz icin kahverengi kisimlarini da koyabiliriz.

 
At 30/5/06 03:29, Blogger Binnur Akhun Önen ...

bir ekmekçi olarak bunu mutlaka denemeliyim.

 
At 21/8/06 12:07, Anonymous Adsız ...

bu tarifi yapmak istiyorum cevap verirseniz cook sevinirim ..suyun icinde nasil pisiriliyor...firinda pisirmeyecekmiyiz..
merna

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter