<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d-727358669322911237', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.15.2005

Laz Böreği


Malzemeler

  • 12 kat hazır paket yufka (baklava yufkası veya normal yufka)
  • 1 paket tereyağ
  • Badem

Şurup için;

  • 3 bardak şeker
  • 2-2.5 bardak su
  • Yarım limon

Krema için

  • 1 kilo süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 5 çorba kaşığı un
  • 10 çorba kaşığı şeker

Öncelikle krema malzemelerini bir tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.

Diğer tarafta 6 yaprak yufkayı (ben phyllo dough kullandım) üstüste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Üstüne kremayı, dövülmüş bademleri ve kızgın tereyağının bir kısmını döküyoruz. Bunun da üstüne 6 yaprak yufkayı her kata tereyağ sürerek üstüste diziyoruz. Son yaprağı koyduktan sonra börek şeklinde kesip, üzerine kızgın tereyağı döküp fırına veriyoruz.

Fırından çıkınca tepsimizi soğumaya bırakıp, soğuduktan sonra soğuk şurubu üzerine döküyoruz.

Arkadaşlar tadı çok nefis oluyor. Çabucak deneyin hadi...


editor'un not: En kısa zamanda resmi de gelecek.

Güncelleme (editor): Böreğin resmi yayındadır.(16.10.2005)

10 Yorum:

At 15/10/05 21:55, Blogger xtra ...

annem hamurişi canavarı biz çocuklarını böreklerle büyüttü
ama kilolarımda hiç bir suçu yoktur temin ederim
tarif için saol canım
aah çocukluk ve anne şefkati

 
At 16/10/05 01:11, Blogger Nazan ...

daha once ben de Minede rejimimi bozup tatmistim :)Gercekten cok guzel bi tatli.Arasindaki kremadan olsa gerek cok hafif ve lezzetli.

 
At 16/10/05 09:16, Blogger mine05 ...

Hepinize merhaba, bayagi kalabalik bir mutfak burasi galiba :) Ellerinize saglik, her seyiyle cok güzel ve samimi bir site olmus.
Laz böregini cok merak ederdim. Ama buldugum en yakin sey sadece gazetede bir tarifti. Burada fotosu var mi böregin? Yoksa ben mi göremedim sadece?

Sevgiler, baska bir Mine :)

 
At 16/10/05 10:44, Blogger editor ...

Ev arkadasimin israri ile iki kisi olarak baslamistik. Ancak burada okuyan diger arkadaslarimizin da mutfak konusunda ne kadar yetenekli olduklarini bildigimiz icin onlara da yer vermek, sizler ile paylasmak istedik.

 
At 17/10/05 09:41, Blogger Pitircik ...

Cok guzel gorunuyor!! Ellerine saglik Minecim.

 
At 24/10/05 04:18, Anonymous Melik ...

Harika olmuş. Bunu pişiren Karadeniz'li mi merak ettim. Ellerinize sağlık.

 
At 7/11/05 23:57, Blogger mine ...

Evet Karadeniz'liyim. Ordu :)

 
At 8/11/05 12:27, Anonymous tutku ...

cok guzel olmus ınsanın hergun yapıp yapıp yıyesı gelıyor:)

 
At 20/7/06 07:36, Blogger damak tadı ...

laz böreğini birde kuru denesen belki daha çok hoşuna gidecektir.aynı şekilde yapıp dilimleyip fırına ver,piştikten sonrada üzerine bolca pudra şekeri
serp.müsait bir zamanında bu tarifide denersen sevinirim.
sevgiyle kal,


www.damak-tad.blogspot.com

 
At 24/8/07 07:33, Anonymous Adsız ...

Merhaba,
Ben de Arhavili olduğumdan Laz Böreği soframızın baş tacı olan tatlısıdır. Yorumlardan Ordulu olduğunuz anlaşılıyor. Laz Böreğinin yapılışı yöreden yöreye bazı ufak tefek değişikliklere uğruyor ama bademli olanına ilk defa sizin tarifte rastladım bu da hoş bir sürpriz oldu benim için:) Tarçınlısını, karabiberlisini, fındıklısını, şerbetli ve şerbetsiz ve pudra şekerli olarak çeşitli şekillerde yapılıyor. kimi yerde karabiber ilave edilir . Kimi yörelerde bu baharatlar hiç ilave edilmez, hatta tatlının üstüne hiç şerbet konmadan sadece pudra şekeri ile de yapılır.
Artık çalıştığımdan maalesef mutfağa vakit ayıramadığımdan ötürü bu laz böreğini müdavimi olduğum Göztepe’de Trize’den temin edebiliyorum. Benim gibi mutfağa vakit ayıramayan ama damak tadı gelişmiş arkadaşlara da şiddetle tavsiye ederim.
Sevgilerimle
Ersan Bayraktar
Trize – tel: 0216 386 96 72

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter