<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17384783\x26blogName\x3dMutfaktakiler:+Bug%C3%BCn+ne+pi%C5%9Firdik?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mutfaktakiler.blogspot.com/\x26vt\x3d-727358669322911237', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

10.23.2005

Keşkek


Malzemeler (4 kişilik)

  • 1 su bardağı buğday
  • 750 gr parça veya kemikli et
  • 2 kaşık tereyağı
  • Karabiber, tuz, pulbiber

Buğdayı önceki akşamdan ıslatıyoruz. En az bir kaç saat suda beklettikten sonra kaynatıyoruz ve ilk suyunu döküyoruz. Daha sonra buğdaya etleri ekleyip tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Bu karışımı buğdaylar parçalanıncaya kadar, ki bu yaklasik 1,5 saat kadar aliyor, orta ateşte kaynatıyoruz (buğdayların çekirdekleri çıkıyor gibi bir görüntü oluşuyor). Suyu eksildikçe su ekleyebiliriz.

Karışım kaynarken arada karıştırmayı unutmayın, yoksa dibine tutar. En son krema kıvamında oluyor. Tuz ve karabiberi bu aşamada ekliyoruz.

Servis yaparken üzerine kırmızı pul biberli eritilmiş tereyağı döküyoruz.

Afiyet olsun arkadaşlar...

editor'un notu: Gerçekten çok lezzetli idi. Teşekkürler Mine.

8 Yorum:

At 23/10/05 03:35, Blogger Pitircik ...

Keskek degil Amerika'da Turkiye'de bile cok ender yedigim bir yemektir. Tadi hala damagimda...Tesekkurler Minecim!

 
At 23/10/05 03:44, Blogger mine ...

Pitircik ve editor, saat 3:40, biz hala sitedeyiz!! Cok uykum olmasina ragmen siteden ayrilamiyorum. Sizlerle bu siteyi paylasmak gercekten cok keyifli...

 
At 23/10/05 20:51, Blogger Dilek... ...

Mine, keskek benim en en en sevdigim yemeklerdendir. Genelde kurban bayraminda evde olursam, mutlaka yapilmasini isterim. Dolayisiyle, benim icin bir anne yemegi'dir, hem de ozel gunlerde yapilan. HELAL OLSUN demek istiyorum sadece. Belki bende gaza gelip kendim evde yaparim bundan sonra. Tek sorum, keskeklik bugday'a ne deniyor bu diyarlarda? Nerede bulunur (online Turk marketlerinden baska)?

Tekrar BRAVO!!!

 
At 23/10/05 22:03, Blogger mine ...

Arastirdigima gore keskeklik bugdaya butun yarma deniliyormus. Inanin ben de ozel bir adi oldugunu bilmiyordum! Acikcasi keskek benim icin de teyze yemegiydi, ama buralarda insanin cani cekince kendi yemegi haline bile gelebiliyor :)

 
At 24/10/05 04:39, Anonymous Adsız ...

Keşkek zor bir yemek diye duymuştum. Ancak tarifi çok güzel vermişsiniz. Resmi de çok davetkar. Helal olsun harika...

 
At 8/11/05 12:43, Anonymous duygu ...

minecim cok guzel olmus ellerine saglık

 
At 21/12/05 02:37, Blogger hl ...

bende bir egeli olarak keşkek delisiyim kayseride yeşıyorum ne zaman aydına gitsem hemen büyük tencereyle pişer ve ben haftalarca onu yerim bizimkiler geldiği zaman yaparız fazla yapar buzluğa atarım geçen hafta çıkartıp yedik ama doymadık seninde ellerine sağlık piştikten sonra etlerini alıp mikserin çubuk şeklinde olan parçalayıcısıyla çırparsan daha güzel eziliyor ve lezzet bir kat daha artıyor bak şimdi canım çekti...

 
At 2/10/14 04:40, Blogger seolara ...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa

Hit Counter